Annonce
Sønderborg

Broager og Gråsten er klar til landsfinale i skoleskydning

Yasmina Haupt Piskin er ved at gøre klar til riffelskydning på 15 meter banerne i Humlehøj-Hallen. Foto: Ludvig Dittmann
Der var hektisk aktivitet lørdag i skydelokalet i Humlehøj-Hallen, hvor 80 skoleelever fra det sønderjyske område dystede i riffel-skydning om en finaleplads.
Annonce

Sønderborg: Det var spændte forældre og endnu mere spændte 11-årige skolebørn, der fyldte opholdslokalet i kælderen under Humlehøj-Hallen, hvor Sønderborg Skyttekreds var arrangør af DGI Sønderjyllands landsdelsfinale i skoleskydning.

Ikke færre en 80 elever fra 5. klasse i det sønderjyske område forsøgte at ramme plet og kvalificere sig til den store landsdækkende finale den kommende lørdag, hvor Danmarks bedste skoleskytter kåres. DGI Skydning og Dansk Skoleidræt har de sidste 25 år stået for skoleskydningen.

I Sønderjylland har der i år deltaget 410 elever fra 5. klasse, og ikke mindre end 11 skoler fra Sønderborg Kommune var med ved landsdelsfinalen på skydebanerne i Humlehøj-Hallen. Efter en spændende skydekonkurrence blev resultatet, at Sønderjylland repræsenteres af skolerne i Broager 5. B og Gråsten 5. A.

Skolekammerater til et af de vindende hold var fire elever fra Broager skoles 5. A. Det var Celina Albrechtsen, Camilla Kock, Yasmina Haupt Piskin og Kasper Lie Tetreault, der har mere end travlt, når de ikke er skolen. Celina går til skydning hos Broager-skytterne og går også til ridning. Camilla går til skydning i Sønderborg Skyttekreds og går også til ridning. Yasmina går til dans og Kasper går til gymnastik.

Vi har alle gået til skydning i idrætstimen.

Kasper fra Broager skoles 5. A

Annonce

Idrætstime

- Vi har alle gået til skydning i idrætstimen, fortæller Kasper. Både Kasper og Yasmina er interesseret i at komme med i en skytteforening. De fire elever er alle enige om, at de godt kan gå til flere ting, uden at det går ud over lektierne. Dem er der ikke så mange af, når skoleklokken har ringet ud.

Sønderborg Skyttekreds har været markante, når det gælder skoleskydning. Kurt Brommann og Gunnar H. Rasmussen var nogen af initiativtagerne, da skoleskydningen begyndte for 25 år siden. I det hele taget gør Sønderborg Skyttekreds meget ud af at få unge medlemmer og har i øjeblikket en blomstrende ungdomsafdeling.

En af ildsjælene er Torben Meier, der bruger mange timer ved skyttekredsens seniorskydning. Han har også brugt mange timer inden og under landsdelsfinalen i Sønderborg. De slidte lokaliteter er blevet gjort grundigt rent, og han har snedkereret og lavet skamler i tre farver til de 20 skydebaner, så de små skytter kan komme op og se skydeskiverne 15 meter længere fremme. Der var også en fin vejledning med skilte undervejs ned til kælderen under Humlehøj-Hallen. Også skiltene har Torben Meier stået for.

Resultater og vinderbilleder kan ses i mandagsavisen.

Skoleelverne fra Broager skoles 5. A får den sidste briefing, inden det går løs. Fra venstre er det Camilla Kock, Celina Albrechtsen, Yasmina Haupt Piskin og Kasper Lie Tetreault. Foto: Ludvig Dittmann
Riflerne bliver kontrolleret, inden de bliver udleveret til skoleskytterne. Foto: Ludvig Dittmann
Mange forældre er med for at støtte skoleskytterne i ventetiden inden skydekonkurrencen. Foto: Ludvig Dittmann
Undervejs i konkurrencen kommer resultaterne op på storskærm i samlingslokalet. Foto: Ludvig Dittmann
Kasserer i Sønderborg Skyttekreds, Jimmy Illner, var banekommandør og gav alle skoleelverne instrukser inden skydekonkurrencen. Foto: Ludvig Dittmann
Yasmina Haupt Piskin tager det sidste prøveskud, inden det for alvor går løs. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce