Annonce
Kultur

BrodeRibe: Fem stærke kvinder skaber ny broderifestival

De fem kvinder, der står bag Broderifestivalen. Bagest er det Helle Randløve og Lisbet Krog Nielsen, der studerer, hvad Ann Mia Lauritsen, Mette Madsen og Lene Krabbe arbejder med. Foto: Bo Maimburg
I marts måned 2020 får Ribe endnu et event, der kan trække masser af gæster til Ribe. Det sker i form af en stor broderifestival, hvor arrangørerne forventer mindst 500 gæster til festivalen med navnet BrodeRibe.

Ribe: Begejstringen for at brodere har fået fem lokale kvinder til at arrangere en stor broderifestival, der bliver afviklet i Ribe i dagene fra den 13. til den 15. marts 2020.

Her skal en masse workshops, udstillinger og andre events tiltrække broderi interesserede mennesker fra hele Danmark.

Kvinderne i arrangørgruppen er særdeles ambitiøse, og de håber, at der kommer mindst 500 besøgende til Ribe og festivalen BrodeRibe.

- Vi har alle en kæmpestor begejstring for at brodere, og drivkraften er at formidle den diversitet og mangfoldighed, der er ved broderiet. Vi håber, at de, der dyrker håndarbejdet i forvejen, kan finde ny inspiration, og at vi samtidig får andre til at komme i gang med den fantastiske hobby. Vi er selv vilde med oplevelsen af at sidde i et fællesskab og udføre et dejligt stykke håndværk, siger Lisbet Krog Nielsen.

Annonce

BrodeRibe

Bestyrelsen for BrodeRibe består af Lene Krabbe, Lisbet Krog Nielsen, Mette Madsen, Helle Randløve og Ann Mia Lauritzen. Broderifestivalen kommer til at foregå forskellige steder i Ribes midtby i dagene fra den 13. til 15. marts. Der vil være 27 workshops, der vil blive arrangeret en fælles middag lørdag aften, og der vil være yoga, udstillinger og meget mere. Kvinderne er i gang med at få lavet en hjemmeside med navnet BrodeRibe, og en Facebook side med samme navn er gået i luften.

Brodøser

Der kommer en masse workshops, hvor man kan lære noget nyt om, hvordan man broderer.

- Vi har været så heldige at få nogle af de bedste, danske brodøser til at komme og medvirke. Vi har eksempelvis hyret kunstneren Rikke Ruff til at komme og lave workshops, og hun er en af Danmarks allerdygtigste brodøser, siger Helle Randløve.

Rikke Ruff vil have en workshop i Domkirken, hvor hun vil lære folk at lave motiver, der er inspireret af Carl-Henning Pedersens udsmykning i kirken.

- Vi vil gerne give folk en god oplevelse, ligesom vi gerne vil bringe byens kulturhistorie i spil, og det er årsagen til denne workshop. Man kan komme ind fra gaden og fordybe sig i broderi og Carl-Henning Pedersens kunstværker, og man går hjem med et broderi af et smukt motiv på et postkorts størrelse.

- Vi vil gerne inddrage byen, og det er vores ønske, at der vil være aktiviteter forskellige steder her. Det er selvfølgelig vores ønske, at vi kan tiltrække mange mennesker udefra, men vi håber naturligvis også, at der er rigtig mange lokale håndarbejdsinteresserede, der vil bakke op omkring vores arrangement, siger Lene Krabbe.

Helle og Lisbet er begge vilde med at brodere, og de vil gerne give den begejstring videre til andre. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Imerco lukker i det nye år

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce