Annonce
Esbjerg

Broen får en ekstra rulletrappe

Broens kunder har ytret ønske om en ekstra rulletrappe, og nu går det i opfyldelse. Foto: Ludvig Dittmann
Vestjyllands største indkøbscenter Broen Shopping har lyttet til de handlende og tilføjer endnu en rulletrappe i centret, så det bliver nemmere at komme op og ned.

Esbjerg: Broen Shopping har lyttet til de handlende, og snart er det ikke længere nødvendigt at gå gennem hele centret for at finde ned og ud igen. Den oprindelige plan var ellers at guide kunderne hele vejen rundt i centret med den bagtanke, at de skulle lokkes til at se og købe mere. Men nu har indkøbscentret indset, at det har været til stor irritation for mange af de besøgende. De vil gerne kunne komme ud, den samme vej de kom ind. Den ekstra rulletrappe bliver placeret ved hovedindgangen.

- Vi har i lang tid haft et ønske om, at få den ekstra rulletrappe, og nu har vi endeligt fået den bevilget. Det har taget noget tid, da det jo er en bekostelig affære, fortæller centerchef Janni Barslund.

Den nye rulletrappe tager fire måneder at producere, seks uger at få på plads og udgiften løber op i nærheden af en halv million.

- Vi kan ikke bare sætte en ny rulletrappe op, det kræver en stor ombygning af området ved hovedindgangen, og så kræver det selvfølgelig også en del planlægning, fortæller Janni Barslund.

Rulletrappen kan allerede leveres og stå klar i slut december, men da det vil komme til at gå ud over blandt andet julehandlen i centret, går arbejdet først i gang i januar.

Annonce

Som ventet fik vi nogle slag over næsen, og nu kan vi indfri deres ønske om en ekstra rulletrappe.

Janni Barslund

Kunderne har får ret

Broen Shopping har for anden gang lavet en kundeanalyse i samarbejde med analyseinstituttet ICP, der specialiserer sig i centeropbygning. Her har de stillet 800 af de handlende mange forskellige spørgsmål med henblik på at skabe større kundetilfredsstillelse. Et af spørgsmålene drejede sig specifikt om logistikken i centret, og reaktionerne kom ikke bag på centerchefen.

- Som ventet fik vi nogle slag over næsen, og nu kan vi indfri deres ønske om en ekstra rulletrappe, fortæller Janni Barslund.

Det tager seks uger at sætte trappen op, da det kræver en større ombygning af området. Arbejdet går i gang den første arbejdsdag i januar, og trappen forventes at stå klar i slutningen af uge seks 2020. I de seks uger kan kunderne bruge rulletrapperne i H & M eller elevatorerne ved indgangen nær banegården.

- Det bliver hårdt for de butikker, der ligger omkring byggeriet, det er også derfor, vi har valgt at bygge i januar, der ikke er en af de travleste måneder, fortæller hun.

- Nu har vi ligget i byggerod i halvandet år med den nye biograf, og det har vi klaret så flot, så jeg tror også på, at vi overlever de seks uger, slutter hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Vodkatyv måtte køres på skadestuen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce