Annonce
Esbjerg

Broen nomineret som landets bedste shoppingcenter

Sådan så det ud, da Broen Shopping åbnede. Arkivfoto: Ludvig Dittmann/Scanpix
Centerchef i Broen Shopping jubler, efter at indkøbscentret i Esbjerg er blevet nomineret i to kategorier ved NCSC Awards i København den 24. oktober.

Esbjerg: Er Broen Shopping Danmarks bedste shoppingcenter anno 2019?

Det vil vise sig efter torsdag den 24. oktober, når organisationen NCSC - en branche-sammenslutning af nordiske shoppingcentre - kårer landets bedste shoppingcenter ved en større begivenhed i København. Blandt de med-nominerede er Bruuns Galleri, Field's, Fisketorvet, FRB.C (Frederiksberg Centret), Friis Shoppingcenter, Herning Centret, Lyngby Storcenter og Rødovre Centrum.

Prisen gives til et center, der i det forgangne år har opnået noget ekstraordinært og kan ses som en rollemodel og inspiration til hele branchen.

Men derudover er Broen Shopping også nomineret i kategorien bedste innovation i et shoppingcenter, og her er det åbningen af Nordisk Films Biografer i tilknytning til Broen, der fremhæves som noget, der giver ekstra værdi for både center og kunder.

Centerchef Janni Baslund Dam jubler naturligvis og krydser fingre for, at Broen kommer hjem med priser:

- Vi er oppe mod nogle store, flotte centre på Sjælland blandt andet, men jeg er meget stolt af, at dommerkomitéen har fundet os værdige til nominering. I forhold til bedste innovation, så synes jeg også, vi gensidigt har formået at få noget meget fint ud af, at biografen er åbnet. Vi benytter os af hinanden og samarbejder om fælles events. Vi er ikke bare separate enheder - centret får meget ud af biografen og omvendt, siger Janni Baslund Dam, der selvsagt deltager ved pris-uddelingen i København og holder fingrene krydset for, at Broen Shopping hiver en pris eller to hjem.

Annonce
Centerchef Broen Shopping, Janni Baslund Dam, glæder sig over, at shoppingcentret er nomineret i to kategorier ved den kommende prisuddeling i København. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce