Annonce
Esbjerg

Broen Shopping tager livet af gågadens garnbutik

De triste gule skilte med ophørsudsalg ramte denne gang specialforretningen Garnexperten i Kongensgade 96 næsten nede ved Stormgade. De fleste garnnøgler er efterhånden solgt, og de sidste ryger over disken på fredag, og så er det slut med forretningen efter 13 år i Esbjerg. Foto: Lars Stokbro

Garnexperten har mistet 40 procent af sin omsætning, siden Broen Shopping åbnede i den anden ende af gågaden. Ejeren af butikken afskediger to og beklager lukningen overfor stamkunderne.

Annonce

Esbjerg: Så fik endnu en butik i den kriseramte ende af gågaden strikken. Garnexperten kan ikke få det til at løbe rundt i det, der kaldes den tunge ende af Kongensgade.

- Efter Broen Shopping er åbnet, har vi mistet 40 procent af vores omsætning, siger direktør Perry Dürr, Hjertegarn, der driver syv Garnexperten forretninger i Danmark under moderselskabet, grossistfirmaet Hjertegarn A/S.

Forretningen har sidste åbningsdag fredag den 15. februar. Indtil da sælges alt i butikken til halv pris, hvorefter de sidste garnrester køres til firmaets hovedlager i Karup.

Garnexperten lukker

Butikslokalet i Kongensgade 96 har rummet mange forskellige forretninger heriblandt:

Boe Smiths Konfektureforretning
Slagtermester Arne Johansen
Musikforretningen Piano Radio TV
Urmager og guldsmed A. Koldkjær
Vinde-Vinde Nøglegarn
Garnexperten

Kilde: Byhistorisk Arkiv Esbjerg

Efter ni år blandt de farvestrålende garnnøgler er det slut for Pia og hendes kollega hos Garnexperten i Kongensgade i Esbjerg. Forretningen ejes af grossistfirmaet Hjertegarn, der har valgt at lukke i Esbjerg. Den kan ikke løbe rundt, efter at Broen Shopping er åbnet i den anden ende af Kongensgade, fortæller direktør Perry Dürr fra Hjertegarn og Garnexperten. Foto: Lars Stokbro
Annonce

Meget værre i Esbjerg

Perry Dürr har indtil sidste år haft otte garnforretninger i Danmark, men i oktober lukkede han butikken i Aabenraa, og nu er turen så kommet til Esbjerg.

- Der er en afmatning i strikkeriet i disse år. Det er generelt, men det har været meget værre i Esbjerg. Salget er faldet meget, og det har været helt galt med salget, siden Broen åbnede i den anden ende af gågaden. Vi ligger i den forkerte ende af gaden, og der er flere tomme lejemål efterhånden, siger Perry Dürr.

Han beklager lukningen overfor de mange stamkunder.

- Det er sørgeligt. Jeg er nødt til at afskedige de to ansatte i butikken, som har eksisteret i mange år, fortsætter han.

Mange af garnhylderne er tomme nu. Og når butikken lukker fredag aften, køres de sidste garnrester til Hjertegarns hovedlager i Karup, hvor firmaer leverer til stort set alle garnbutikker i Danmark og en lang række andre lande. Foto: Lars Stokbro
Annonce

Webbutikken kører videre

Garnexperten blev åbnet i lokalerne Kongensgade 96 i 1996, forretningen lå tidligere i Kongensgade 58. På den nuværende adresse var der fra 1964 til 1976 en lignende butik, Vinde-Vinde Nøglegarn, ifølge Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

Garnexperten er ejet af grossisten Hjertegarn A/S, der har forhandlere i Danmark, Sverige, Norge, Færøerne og Grønland. Strikkefolket i Esbjerg-området vil stadig kunne få Garnexpertens sortiment via koncernens webshob garnexperten.dk

Endnu et par butiksvinduer kommer formentlig til at stå tomme i Kongensgade i den modsatte ende af Broen Shopping. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce