Annonce
Esbjerg

Broen Shopping tager livet af gågadens garnbutik

De triste gule skilte med ophørsudsalg ramte denne gang specialforretningen Garnexperten i Kongensgade 96 næsten nede ved Stormgade. De fleste garnnøgler er efterhånden solgt, og de sidste ryger over disken på fredag, og så er det slut med forretningen efter 13 år i Esbjerg. Foto: Lars Stokbro

Garnexperten har mistet 40 procent af sin omsætning, siden Broen Shopping åbnede i den anden ende af gågaden. Ejeren af butikken afskediger to og beklager lukningen overfor stamkunderne.

Esbjerg: Så fik endnu en butik i den kriseramte ende af gågaden strikken. Garnexperten kan ikke få det til at løbe rundt i det, der kaldes den tunge ende af Kongensgade.

- Efter Broen Shopping er åbnet, har vi mistet 40 procent af vores omsætning, siger direktør Perry Dürr, Hjertegarn, der driver syv Garnexperten forretninger i Danmark under moderselskabet, grossistfirmaet Hjertegarn A/S.

Forretningen har sidste åbningsdag fredag den 15. februar. Indtil da sælges alt i butikken til halv pris, hvorefter de sidste garnrester køres til firmaets hovedlager i Karup.

Annonce

Garnexperten lukker

Butikslokalet i Kongensgade 96 har rummet mange forskellige forretninger heriblandt:

Boe Smiths Konfektureforretning
Slagtermester Arne Johansen
Musikforretningen Piano Radio TV
Urmager og guldsmed A. Koldkjær
Vinde-Vinde Nøglegarn
Garnexperten

Kilde: Byhistorisk Arkiv Esbjerg

Efter ni år blandt de farvestrålende garnnøgler er det slut for Pia og hendes kollega hos Garnexperten i Kongensgade i Esbjerg. Forretningen ejes af grossistfirmaet Hjertegarn, der har valgt at lukke i Esbjerg. Den kan ikke løbe rundt, efter at Broen Shopping er åbnet i den anden ende af Kongensgade, fortæller direktør Perry Dürr fra Hjertegarn og Garnexperten. Foto: Lars Stokbro

Meget værre i Esbjerg

Perry Dürr har indtil sidste år haft otte garnforretninger i Danmark, men i oktober lukkede han butikken i Aabenraa, og nu er turen så kommet til Esbjerg.

- Der er en afmatning i strikkeriet i disse år. Det er generelt, men det har været meget værre i Esbjerg. Salget er faldet meget, og det har været helt galt med salget, siden Broen åbnede i den anden ende af gågaden. Vi ligger i den forkerte ende af gaden, og der er flere tomme lejemål efterhånden, siger Perry Dürr.

Han beklager lukningen overfor de mange stamkunder.

- Det er sørgeligt. Jeg er nødt til at afskedige de to ansatte i butikken, som har eksisteret i mange år, fortsætter han.

Mange af garnhylderne er tomme nu. Og når butikken lukker fredag aften, køres de sidste garnrester til Hjertegarns hovedlager i Karup, hvor firmaer leverer til stort set alle garnbutikker i Danmark og en lang række andre lande. Foto: Lars Stokbro

Webbutikken kører videre

Garnexperten blev åbnet i lokalerne Kongensgade 96 i 1996, forretningen lå tidligere i Kongensgade 58. På den nuværende adresse var der fra 1964 til 1976 en lignende butik, Vinde-Vinde Nøglegarn, ifølge Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

Garnexperten er ejet af grossisten Hjertegarn A/S, der har forhandlere i Danmark, Sverige, Norge, Færøerne og Grønland. Strikkefolket i Esbjerg-området vil stadig kunne få Garnexpertens sortiment via koncernens webshob garnexperten.dk

Endnu et par butiksvinduer kommer formentlig til at stå tomme i Kongensgade i den modsatte ende af Broen Shopping. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];