Annonce
Portræt

Broen var første job Janni selv opsøgte

Janni Baslund Dam, chefen i indkøbscentret Broen i Esbjerg, fylder i slutningen af denne måned 50 år. Arkivfoto: Chresten Bergh
Janni Baslund Dam, centerchef i Broen Shopping, runder snart et skarpt hjørne. Hun mener, at alle gode kræfter i Esbjerg i fællesskab bør arbejde for at gøre byen og dens detailhandel attraktiv i kampen mod den voksende internethandel.

Esbjerg: I december 2016 tog Janni Baslund Dam sine to døtre, Sarah og Sofie, med på en køretur rundt om Esbjergs på daværende tidspunkt endnu ufærdige nye indkøbscenter Broen Shopping.

Hun nærmest rystede af bare spænding. Hun var vild spændt. Og stolt.

- Det er her mor, skal arbejde. Det er det her, mor skal stå i spidsen for, fik hun fortalt sine to døtre, som i dag er henholdsvis 17 og 19 år.

I tre måneder havde Janni Baslund Dam holdt det hemmeligt for alle andre end sin mand, Jan Dam, at hun havde søgt en stilling som centerchef for Broen Shopping. I tre måneder havde hun været igennem et rekrutteringsforløb, hvor hun var blevet godt og grundigt målt og vejet.

Senere i januar 2017 blev hun i offentligheden præsenteret som Broens nye og første centerchef, og cirka to og et halvt år senere er Janni Baslund Dam stadig i spidsen for centret, når hun onsdag er midtpunkt for en uformel reception på Café Vivaldi i anledning af sin 50-års fødselsdag.

Janni Baslund Dam er født og opvokset i Esbjerg. Hun var blandt de yngste i en søskendeflok på syv, gik på handelsskolen og bortset fra et kortere ophold i Korsør, hvor hun tog en kontoruddannelse, har Esbjerg været hendes base og hjemby.

Gennem årene har hun været beskæftiget med salgs- og marketing hos Vestmedia i Varde, JydskeVestkysten, Radio Victor, Reklamebureauet E20, og inden stillingen som centerchef i Broen, var hun i et par år i spidsen for Esbjerg Kommunes (Business Esbjerg) satsning på at tiltrække flere konferencer og erhvervsturister til Esbjerg under navnet Meet & More.

I par år var hun også selvstændig med eget reklamebureau, JL Grafik i Torvegade, og det var herfra hun havnede på JV. På et tidspunkt planlagde Janni Baslund Dam nemlig at starte egen lokalavis op i Østerbyen, det kom imidlertid den nu afdøde, karismatiske salgsdirektør Børge Kristensen for øre, og han opfordrede hende i stedet til at søge jobbet på JV som juniorkonsulent.

Annonce

Reception

I anledning af centerchef Janni Baslund Dams 50 års fødselsdag fejres hun ved en uformel reception i Café Vivaldi i Broen Shopping.

Receptionen, hvortil forretningsforbindelser, kolleger og venner er inviteret, finder sted onsdag den 19. juni fra klokken 14.00-17.00.

Første ansøgning

Stillingen som kaptajn på Broen var rent faktisk den første stilling, hun selv opsøgte, da hun ringede til sin nuværende chef, Robert Andersen, TK Development, for at forhøre sig om den kommende stilling som centerchef.

- På en måde har jeg altid været heldig at ramme ind i de spændende stillinger, lyder det beskedent fra 50 års fødselaren.

Hun ser selv sin foreløbige karriere som et vildt eventyr, hvor hun har haft sine spidskompetencer indenfor kundekontakt, og hvor hun som frontløber og entreprenør gør en forskel for andres succes. Det er også derfor, hun befinder sig ganske godt i jobbet som chef for Broen.

- Her er min opgave jo helt grundlæggende at skaffe flere kunder til centret og dets butikker, konstaterer hun og fremhæver, at det sådan set går ganske godt med shoppingcentret.

- Man siger, at det normalt tager 4-5 år, før et center er helt oppe at køre, hvor det skal, men allerede nu går det meget godt her. Med biografens indtog i centret går det faktisk bedre end nogensinde, og vi kan se, at der kommer flere og flere mennesker i centret.

Hun lægger ikke skjul på, at de gennemsnitligt 10 timer om dagen, samt arbejde i weekender, bæres oppe af et udfordrende og mangfoldigt job, hvis indhold rummer alt fra klager over parkeringsbøder til arrangering af events, afrapportering af økonomi til centrets ejere og møder med butikkerne.

- Det er faktisk helt utrolig så mange aspekter, der er indeholdt i dette job. Det er spændende og alsidigt. Men jeg vil måske sige, at havde jeg haft det fulde kendskab til jobbet, som jeg har i dag, så havde jeg sikkert ikke turdet søge det, griner hun og fortsætter:

- Men jeg har en eventyrlig vilje og vedholdenhed. Jeg har nok ry for at holde fast, indtil tingene lykkes.

Blandt de nye tiltag, som hun har været med til at indføre i Broen Shopping, er centrets forholdsvis nye app til en kvart million kroner. Den giver kunderne nyttige informationer og en række fordele, som også snart vil rykke den fysiske butik og internethandel tættere sammen i Broen.

Det er nødvendigt, anfører Janni Baslund Dam. For esbjergenserne handler nemlig ligesom andre også i stigende grad på nettet, og det presser detailhandlen i de fysiske butikker.

- Jeg tror, det er meget vigtigt, at alle gode kræfter her i byen i fællesskab arbejder for at gøre byen og dens detailhandel attraktiv. Undersøgelser viser, at vi skal forvente, at moderne mennesker går mere ud i fremtiden, men vi får altså ikke en ingeniør, der arbejder nede på havnen til at flytte hertil, hvis vi ikke har en attraktiv midtby, siger Janni Baslund Dam.

Når hun ikke bruger sin tid på Broen, bruger hun den på sin familie og familiens yorkshireterrier hjemme i bopælen i Hjerting.

Janni Baslund Dams rigtige fødselsdag finder sted den 25. juni - i øvrigt den samme dag som den ældste af døtrene springer ud som student.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce