Annonce
Vejen

Broen Vejen sætter fokus på børnenes trivsel

Broen Vejens konference om børn og unge trak et stort publikum. Byrådsmedlem Marie Ebsen (th) var ordstyrer. Foto: Heine Fricke
Annonce

VEJEN: I samarbejde med blandt andet Red Barnet, Huset Vejen, Rotary Vejen og Vejen Kommune inviterede organisationen Broen Vejen, der støtter udsatte børn og unge, til konferencen "Aktiv fritid er kvalitetstid". Gennem en række oplæg satte arrangementet fokus på, at fritidsaktiviteter er rammesættende for kvalitetstid blandt børn og unge:

Søren Østergaard, leder af Center for Ungdomsstudier, talte om dansk ungdomskultur samt familiers økonomiske og sociale barrierer i relation til et aktivt fritidsliv.

Lene Willumsen og Jakob Vejlø, Børn og ungeenheden/Sundhed og Familie i Vejen Kommune, orienterede om tilbud og samarbejde med frivillige.

Emilie Nygaard Brix, Lego Foundation, fortalte om kompetencer og færdigheder for børn i en foranderlig verden.

- Der var ny viden på mange måder om børn og unge, der blev leveret af ungdomsforsker Søren Østergaard, der var god til at provokerer os om, hvordan de unge har det. Det er f.eks. meget med, at vi tror mere, men ved mindre. Et udsagn var slående, at mange i 9.kl. ikke tør række hånden op, og at deres tilværelse handler om at bestå frem for at forstå, fortæller Heine Fricke fra Broens ledelse.

- Alt i alt en fremragende dag, hvor det var gratis for de fremmødte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce