Annonce
Vejen

Broen Vejen sætter fokus på børnenes trivsel

Broen Vejens konference om børn og unge trak et stort publikum. Byrådsmedlem Marie Ebsen (th) var ordstyrer. Foto: Heine Fricke

VEJEN: I samarbejde med blandt andet Red Barnet, Huset Vejen, Rotary Vejen og Vejen Kommune inviterede organisationen Broen Vejen, der støtter udsatte børn og unge, til konferencen "Aktiv fritid er kvalitetstid". Gennem en række oplæg satte arrangementet fokus på, at fritidsaktiviteter er rammesættende for kvalitetstid blandt børn og unge:

Søren Østergaard, leder af Center for Ungdomsstudier, talte om dansk ungdomskultur samt familiers økonomiske og sociale barrierer i relation til et aktivt fritidsliv.

Lene Willumsen og Jakob Vejlø, Børn og ungeenheden/Sundhed og Familie i Vejen Kommune, orienterede om tilbud og samarbejde med frivillige.

Emilie Nygaard Brix, Lego Foundation, fortalte om kompetencer og færdigheder for børn i en foranderlig verden.

- Der var ny viden på mange måder om børn og unge, der blev leveret af ungdomsforsker Søren Østergaard, der var god til at provokerer os om, hvordan de unge har det. Det er f.eks. meget med, at vi tror mere, men ved mindre. Et udsagn var slående, at mange i 9.kl. ikke tør række hånden op, og at deres tilværelse handler om at bestå frem for at forstå, fortæller Heine Fricke fra Broens ledelse.

- Alt i alt en fremragende dag, hvor det var gratis for de fremmødte.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce