Annonce
Sport

Bronzekampen sætter sit præg på reserveholdet

Mark Brink og EfB-reserverne skal atter i kamp på Blue Water Arena, når de spiller sæsonens sidste reserveligakamp. Foto: Martin Ravn.
Muligheden for at EfB kan tage bronzemedaljerne i deres første sæson tilbage i Superligaen, sætter sit præg på sæsonens sidste reservekamp.

Esbjerg: EfB-reserverne runder mandag forårets reserveliga af, når OB-reserverne kommer på besøg.

Kampen er i den grad præget af vigtigheden af de resterende superligakampe, hvilket tydeligt kan ses på esbjergensernes fokus og tilgang til kampen.

- Vi vil gerne holde så mange som muligt i kampform til kampen mod FC Midtjylland. Kan vi vinde den sidste kamp, så vil vi også gerne det. Det giver også noget selvtillid, fortæller EfB's A+ træner Lars Vind.

Esbjergensernes trup bliver derfor noget stærkere og mere rutineret, end hvad de seneste kampe i reserveligaen har budt på fra esbjergensernes side.

Annonce

Optakt i rigtige rammer

Med pokalsejren til FC Midtjylland er der nemlig en ekstra mulighed for kvalifikation til Europa League.

- At der er en ekstra mulighed for kvalifikation til Europa League, gør ikke vores forberedelser mindre vigtige, understreger Lars Vind.

Ønsket om en stærk forberedelse - også for reserverne, ses blandt andet ved, at kampen, som den første i denne sæsons reserveliga, flyttes ind på Blue Water Arena.

EfB's forventede trup:

Mads Kikkenborg, William Møller, Jeppe Brinch, Noah Nurmi, Klaus Moesgaard, Mark Brink, Simon Bækgård, Mads Larsen, Mads Zaar, Patrick Egelund, Adrian Petre, Patrick Tjørnelund, Brent McGrath, Alexander Kostow, Denis Catovic, Markus Hansen og Zean Delügge.

Kampen spilles mandag den 20. maj kl. 14.00 på Blue Water Arena.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce