Annonce
Haderslev

Ukendte gerningsmænd hærger byen i nattetimerne: Anette og Lone vågnede op til smadrede bilruder

Sådan så Lone Selmers bil ud onsdag morgen. Trods flere tilfælde af hærværk føler både Lone Selmer og Anette Prip sig trygge. Foto: Lone Selmer
I sidste uge er flere biler i Haderslev centrum blevet udsat for hærværk, hvor en eller flere gerningsmænd har kastet store sten ind ad ruderne på bilerne. Anette og Lone har nu brugt flere tusinde kroner på at få bilerne fikset.

Haderslev: Fredag morgen i sidste uge kunne en nabo til Lone Selmer se, at Lones potteplante var blevet smidt ude foran hendes bolig på Præstegade i Haderslev. Naboen var egentlig i færd med at stille den ind under Lones carport, da hun opdagede, at der var glasskår overalt. Glasskårene kom fra Lones Audi A4, hvor bagruden var blevet knust af en stor sten natten til fredag.

- Jeg har faktisk vindue til den side, hvor carporten er, men jeg har ikke hørt noget. Stenen var større end en brosten, men jeg ved ikke, hvor den kommer fra, siger Lone Selmer.

Lone Selmer havde haft potteplanten liggende i bagagerummet. Onsdag morgen blev den fundet ødelagt på Præstegade. Foto: Lone Selmer

Lone tænker, at det måske kunne være fra en af Damparkens stenmure, men hun finder det også utroligt, hvis man har båret den så langt.

Annonce

- Det er bare træls. Jeg har lige hentet bilen i dag (tirsdag, red), og det kommer da til at koste et par tusinde, så det er jo bare smadderirriterende. Vinduesviskeren i bagruden har jeg også selv skullet betale, siger Lone Selmer.

Nu har de sat en patrulje til at køre gennem kvarteret om natten. Så må vi håbe, at det kan holde gerningsmanden væk. Det gjorde heller ikke noget, hvis de fangede vedkommende.

Anette Prip

Men i sidste uge var Lone også udsat for tyveri. Om mandagen var hun kommet hjem fra København, men hun kunne ikke køre ind i sin carport, da nogen havde smidt hendes cykel der.

- Og der havde man skruet låsen af den, og så var der taget nogle pagajer til min kajak, siger Lone Selmer.

Flere biler blev udsat for hærværk

Men Lone Selmer er dog ikke den eneste. I sidste uge blev to andre biler på nabogaden Klosteret også udsat for hærværk. En af dem tilhører Anette Prip, der onsdag morgen opdagede, at sideruden på hendes Citroén C1 var knust.

- Min bil holdt inde i haven, og den ene halvdel af porten var lukket. Så har man samlet en meget stor sten op, som de har smidt igennem højre siderude med så meget kraft, at den lå inde under rattet på den modsatte side, siger Anette Prip.

Sådan ser den sten ud, som Lone Selmer fandt i bagagerummet på sin bil. Foto: Lone Selmer

Aftenen forinden var Anette lige kommet hjem fra Færøerne, og hverken hun eller hendes nabo har hørt en rude blive knust. Hun tjekkede heller ikke bilen, da hun kom hjem, så hun er ikke sikker på, om det er sket den nat eller natten forinden.

- Stenen var røget ind på indersiden af bilen, så det har givet nogle hak i den dør, hvor ruden sad i. Det virker som om, at der bare er nogen, der syntes, det var sjovt at prøve. Men jeg synes, det er ret træls at skulle betale for sådan noget - det er totalt meningsløst. Det har kostet omkring 3000 kroner at få lavet - det er penge lige ud ad vinduet.

Anette var den første til at anmelde det til politiet, men det var først, da den tredje bil blev udsat for hærværk, at politiet kom forbi for at se, hvad der foregik.

- Nu har de sat en patrulje til at køre gennem kvarteret om natten. Så må vi håbe, at det kan holde gerningsmanden væk. Det gjorde heller ikke noget, hvis de fangede vedkommende, siger Anette Prip.

Annonce

Sådan kan du forebygge tyveri fra bilen

Politiet er dog opmærksomme på disse hærværk og henover weekenden har der været yderligere et tilfælde. Mellem lørdag klokken 01.00 og mandag klokken 07.05 er ruden ved førersiden på en lysegrå Toyota Corolla blevet knust med en brosten. Det er sket på parkeringspladsen ved Haderslev Katedralskole.

- Herfra har man stjålet en sort North Face rygsæk, der indeholdt en trefløjet brun læderpung med kørekort, Visa, Mastercard, sundhedskort, og firmakort fra Bestseller. Der blev også stjålet 1200 kroner og 120 euro i kontanter samt noget badetøj og cykelværktøj. Så hvis der dukker sådan en rygsæk op, så må man meget gerne kontakte politiet, siger politikommissær Dennis Holst fra politistationen i Haderslev.

Mellem fredag ved midnatstid til mandag klokken 07.30 blev der begået endnu et tyveri fra en personbil, der holdt parkeret på Jernbanegade i Haderslev. Bilen var uaflåst, og soltaget stod åben. Herfra har man stjålet en håndkikkert. Derfor kommer Syd- og Sønderjyllands Politi nu med nogle råd til, hvordan man kan forebygge tyveri fra sin bil:

Sådan forebygger du tyveri fra bilen

  • Husk altid tændingsnøglen - også selvom du blot forlader bilen et kort øjeblik.
  • Lås alle døre og rul vinduerne op. Husk også soltag og trækruder.
  • Tøm bilen for værdier.
  • Åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter.
  • Har du et bagagerum, hvor man ikke kan se ind udefra, så brug det og ikke kabinen til opbevaring. Kan man kigge ind, så fjern bagagerumsdækket, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter.
  • Parker gerne et sted med masser af trafik, lys og eventuelt videoovervågning.
Annonce
Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Se med her: Statsministeren svarer på læsernes spørgsmål op til folkeafstemningen

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce