Annonce
forside

Bruce Springsteen kommer til Jylland

Den amerikanske sanger Bruce Springsteen kommer til Herning til sommer. Billetsalget starter på mandag.

springsteen: Bruce Springsteen, en af rockmusikkens levende legender, lægger vejen forbi Herning den 8. juli i år. Det er første gang Bruce Springsteen spiller uden for København, og jyderne kan se frem til at se »The Boss« spille med sit E Street Band.

Springsteen spillede i København i sommer, men han har besluttet at tage endnu en rundtur i Europa. Koncerten i Herning vil formentlig byde på flere sange fra hans nye album »Working on a Dream«, der udkommer i næste uge.

Bruce Springsteen gjorde sig senest bemærket i weekenden, hvor han spillede for Barack Obama, da Obama varmede op til sin indsættelse som USA’s præsident med en tale foran Lincoln Memorial-monumentet i Washington.

Billetsalget til koncerten starter mandag den 26. januar gennem Billetlugen, så rockfans må formentlig igen indstille sig på billetkaos og lange køer i Fona.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Arendt siger farvel til Gesten Kirke

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce