Annonce
Kommentar

Brug dine penge lokalt, og du er med i kampen mod corona-krisen

Derfor indleder vi - JydskeVestkysten - nu en kampagne, der går under navnet: Bekæmp corona-krisen - brug din penge lokalt.

Sædvanligvis er der meget skarpe og høje mure mellem journalistik på den den ene side. Og så annoncer i både trykte og digitale medier på den anden. Troværdig journalistik kan ikke holde til, at der bliver stillet spørgsmål ved, om nogle eventuelt kan have købt sig til omtale. I sagens natur positiv omtale.

Det gælder, hvad enten vi taler om et lokalt og regionalt dagblad som JydskeVestkysten eller de ugeaviser, der er i vores fælles koncern, Jysk Fynske Medier. Helt konkret i vores del af koncernen, Aabenraa Ugeavis. Men som det er påpeget flere gange under corona-krisen, kræver ekstraordinære situationer også nogle helt specielle løsninger.

DERFOR INDLEDER VI - JydskeVestkysten - nu en kampagne, der går under navnet: Bekæmp corona-krisen - brug din penge lokalt. Det sker i samarbejde med Business Aabenraa og handelsstandsforeningen Shop i City.

Vi indleder med en helsides annonce, som du kan finde i JydskeVestkystens lokaludgave fredag, og som du også vil kunne se i Ugeavisen i den kommende uge. Heri opfordrer vi som koncern, som medie dig til at gøre dine køb lokalt. Her i Aabenraa Kommune. I Aabenraa by, Rødekro, Tinglev, Padborg, Kruså - ja, hvor du end befinder dig.

ALLE PARTER HAR altid en interesse i, at det går virksomheder, butikker og alle andre erhverv godt. Sunde virksomheder skaber arbejdspladser, og ud over at coronaen koster syge og døde, hvilket jo er hele grunden til krisen, bliver den medfølgende økonomiske regning stor. Gigantisk stor. Med virksomhedslukninger og medfølgende arbejdsløshed.

Virksomheder vil bukke under. Flere vil være ledige, når krisen er overstået end før. Politisk er alle kræfter sat ind på at mindske omkostningerne mest muligt. Torsdag indgik samtlige partier i Folketinget en milliardstor aftale, der skal lindre de økonomiske smerter, coronaen vil forvolde i hele vort samfund.

Samtlige partier. Fra Enhedslisten på den yderste venstrefløj til Nye Borgerlige i den stik modsatte side.

Og når de kan på Christiansborg, kan vi selvfølgelig også lokalt. Her i Aabenraa Kommune.

SELVFØLGELIG SKAL VI overholde de regler og anbefalinger, der kommer fra myndighederne, men der er stadig mange muligheder for at handle, selv om man ikke fysisk kan besøge en butik eller et firma.

Det kan være indkøb over nettet af gavekort til senere brug, vel vidende at der kan være en risiko forbundet med det som forbruger, og det kan være ved, at man hjemmefra bestiller en vare, der bliver leveret på ens bopæl, sådan som det allerede sker her i Aabenraa.

Under alle omstændigheder er det lige nu og i den kommende tid, at de lokale forretningsdrivende har brug for omsætningen.

ELLER SOM FORMANDEN for Shop i City, Malene Byriel, sagde til denne avis i denne uge:

- Køb jeres julegaver lokalt nu. For de virksomheder i kommunen som kan, så vil det sende et super godt signal at gå ud og købe gaver lokalt lige nu.

Opfordringen er hermed givet videre. På den måde er du med til at bekæmpe corona-krisen. Og du hjælper tilmed dig selv.

Bjarne Lindquist Bentsen, lokalredaktør

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce