Annonce
Aabenraa

Brug for samarbejde over grænsen

Annonce

Læserbrev: Der er brug for et øget samarbejde over grænsen. 15.10. skriver JV Aabenraa således ganske rigtigt, at ”Kommunen (underforstået Aabenraa Kommune) er magtesløs over for flere vindmøller syd for grænsen”. Det er helt rigtigt. Aabenraa Kommune kan ikke gøre noget alene. Derfor vil jeg opfordre både de lokale folketingspolitikere og de regionale politikere til at tage initiativ til et øget samarbejde over grænsen.

Borgerne på den danske side af grænsen, heriblandt i Kruså, Padborg, Pebersmark og Tønder, er magtesløse, hvis Slesvig-Holsten ikke vil holde deres ord om, at de vil planlægge på en måde, så de danske regler overholdes.

Fristen for at komme med høringssvar i forbindelse med vindmøllerne udløber den 23. oktober, men Aabenraa Kommunen har som nævnt ingen vetoret i sagen om vindmøller.

Det er derfor blot endnu en sag, hvor man kunne ønske sig et tættere samarbejde over grænsen. Det samme gælder i tilfældet med Slesvig-Holstens planer om et atomdeponi syd for grænsen kun få hundrede meter fra dansk bebyggelse. En placering, som er helt uacceptabel efter min opfattelse.

Derfor er det i første omgang vigtigt, at privatpersoner og interesseorganisationer kan høres gennem Espoo-konventionen, som er en international aftale. Det kræver dog et initiativ fra Miljøstyrelsens høringsportal, som ikke er verdens hurtigste. Jeg vil derfor opfordre til, at man handler hurtigt.

Samtidig vil jeg på det kraftigste opfordre regionale politikere fra Region Syddanmark og lokale folketingspolitikere til at arbejde for et øget samarbejde hen over grænsen. Det vil have stor betydning for borgere i hele vores landsdel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Aabenraa For abonnenter

Færre busafgange: Familielivet på Vollerup Byvej kræver mange bilture

Annonce