Annonce
Aabenraa

Brugs-underskud på 330.000 kroner

Uddeler Heino Pedersen (t.v.) og formand John Jørgensen, LokalBrugsen i Holbøl, kæmper videre, selvom 2016 bød på et underskud på 330.000 kroner. Foto: Bo Nielsen

Den lokale velvilje er stor, men det er stadig op ad bakke for LokalBrugsen i Holbøl, som igen i 2016 fik stort underskud.

Annonce

Holbøl: Pengene fossede mildest talt ud af LokalBrugsen i Holbøl i 2015 med et underskud på 613.000 kroner, og selv om 2016 næsten har været en forbedring på 50 procent, så er et underskud på 329.000 kroner ikke noget, der jubles over.

- Det var helt galt i 2015, og det går den rigtige vej, men det er ikke nok endnu, erkender John Jørgensen, som er formand for Holbøl og Omegns Brugsforening.

- Vi gør alt, hvad vi kan.

Et nyt tiltag er kortere åbningstid lørdag og søndag, hvor der fremover lukkes klokken 13.

- Vores handel ligger lørdag og søndag formiddag. Der sker ikke noget om eftermiddagen. Vi tror ikke på, omsætningen falder, fordi vi lukker de timer tidligere, og vi kan spare en del kroner i lønudgifter, siger John Jørgensen.

Meget langt ind i 2016 er der dukket ukendte regninger op fra et kaotisk 2015, og det er i høj grad med til at belaste økonomien, fortæller uddeler Heino Pedersen, som startede i jobbet den 1. januar 2016.

- Helt frem til december sidste år kom der regninger fra 2015, siger Heino Pedersen.

Tal fra regnskabet


  • Nettoomsætningen var i 2016 på 8,3 millioner kroner. I 2015 var omsætningen på 9,2 millioner kroner.
  • Egenkapitalen er aktuelt på 1,5 millioner kroner.
  • Regnskabsåret løber fra 1. januar til 31. december.
  • Personalet udgøres af en fuldtidsansat uddeler, en deltidsmedarbejder og en række løsarbejdere.
  • Holbøl og Omegns Brugsforening åbnede butik på Kelstrupgårdsvej 1 den 9. februar 1933.
Annonce

Kapacitet til flere kunder

Brugsforeningens formand mener, det handler om, at omsætningen skal øges, hvis LokalBrugsen i Holbøl igen skal være rentabel.

- Vi kan sagtens køre mere igennem. Det er intet problem, siger John Jørgensen, som glæder sig over, at butikken mærker stor lokal velvilje.

- Borgerne førsøger virkelig at støtte os. Vi håber også, det kan give lidt omsætning, når vi får den nye multihal ved skolen (Grænseegnens Friskole, red.). De er også gode til at bakke os op.

Formanden lægger ikke skjul, at det er en kamp at forbedre omsætningen. Mange indkøb lægges permanent syd for grænsen, og så er det et faktum, at Rema 1000 i Kruså har godt fat.

- I 2014 havde vi det fint, men da Rema kom... Det er en hård konkurrent, erkender John Jørgensen.

LokalBrugsen i Holbøl vil fortsætte kursen med udadvendte aktiviteter som honningslyngning med en lokal biavler, der afholdes fredag i næste uge, vinsmagninger og bankospil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

90 års fødselsdag: Lisse Vad Hansen

Haderslev

Friture satte ild i køkken

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Billund

Travformand om købstilbud fra Lego-familien: Aktionærer beslutter, om travbanen skal sælges

Annonce