Annonce
Aabenraa

Brugsforening jubler: Overskud stiger markant

Padborg og Omegns Brugsforening har haft et forrygende 2020. Arkivfoto: Bo Nielsen
Padborg og Omegns Brugsforening har næsten fordoblet overskuddet på et år.

Padborg: Mange brancher kan se tilbage på et forfærdeligt 2020 på grund af corona-krisen, men det gælder bestemt ikke Padborg og Omegns Brugsforening, der driver SuperBrugsen i Padborg og Dagli'brugsen i Kliplev samt tre OK benzinanlæg.

Foreningen lander et overskud på næsten 1,8 millioner kroner, og det er markant højere end i 2019, hvor overskuddet lød på lidt over en million kroner.

Formanden for Padborg og Omegns Brugsforening er da også yderst tilfreds med resultatet.

Annonce

- Det er et meget flot regnskab, og vi har løftet os rigtig meget de sidste fem år, siger Vibeke Kristensen.

Det har hun ret i, for overskuddet på næsten 1,8 millioner kroner i 2020 er det højeste, når man kigger tilbage på de forgangne fem år.

En væsentlig årsag

Der er flere grunde til, at brugsforeningen er kommet så flot igennem et år, hvor corona-krisen har stjålet billedet, men corona er faktisk en stor årsag til, at det er gået så godt.

I store perioder har det nemlig ikke været muligt at grænsehandle i Tyskland, og grænsen var sidste år også på et tidspunkt helt lukket.

- Grænsenedlukningen har gjort en stor forskel. Færre har grænsehandlet, og det har betydet ekstra omsætning i vores butikker, siger Vibeke Kristensen.

- Når det hele bliver normalt igen, må vi så se, om kunderne fortsat vil handle i Danmark, fortsætter formanden for Padborg og Omegns Brugsforening, der ser frem til, at de flotte resultater fortsætter i indeværende år.

- Forventningerne er, at vi fortsætter de gode takter, og at tyskerne kommer tilbage til butikkerne. Dem har vi savnet. Vi ser positivt på fremtiden, siger Vibeke Kristensen.

Annonce

Stor opbakning

Det er ikke kun bestyrelsen for Padborg og Omegns Brugsforening, der er svært tilfreds med regnskabet for 2020. Det er uddeleren for SuperBrugsen i Padborg også.

- Vi er rigtig glade for det store overskud, siger Peter Damgaard Madsen, der ikke er i tvivl om, hvor hovedårsagen skal findes.

- Vi har oplevet en rigtig stor opbakning fra de lokale kunder både i Padborg og Kliplev. Der er ingen tvivl om, at det har gjort en forskel. Samtidig har personalet knoklet i en omskiftelig hverdag, og det vil jeg gerne rose dem for, siger Peter Damgaard Madsen.


Det er et meget flot regnskab, og vi har løftet os rigtig meget de sidste fem år.

Vibeke Kristensen, formand for Padborg og Omegns Brugsforening


Når man nærstuderer regnskabet for Padborg og Omegns Brugsforening, så falder det i øjnene, at mens overskuddet er steget med omkring 750.000 kroner i forhold til 2019, så er nettoomsætningen faldet. Det er der en logisk forklaring på.

- Vi har haft en stor nedgang i omsætningen på benzinanlægget på Lejrvej i Padborg på grund af nedlukningen af grænsen. Det er i høj grad grænsehandlende, der bruger anlægget, men da der ikke er så stor avance på benzin, så har det ikke påvirket overskuddet væsentligt, siger Peter Damgaard Madsen, der ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

- Lige nu rider vi på bølgen, så længe vi kan, og vi vil hele tiden udvikle os, siger Peter Damgaard Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce