Annonce
Varde

Brugsuddeler forlader en succes med øjeblikkelig virkning: Arbejdspresset var meget stort

Dorte Gude var med som uddeler, da brugsen flyttede ud til trafikken på rute 30, Tingvejen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Det er gået fremad, fremad og fremad i Dorte Gudes tid som uddeler i en brugs med en særlig historie. Men hun fratrådte fredag med øjeblikkelig virkning.
Annonce

Starup/Tofterup: Det var Dorte Gude, der som uddeler stod i spidsen for en landsbybrugs, som virkelig fik fremgang. Det parløb fortsatte frem til fredag, da hun stoppede.

Det var nemlig en succes, da Dagli'Brugsen i Starup/Tofterup mellem Esbjerg og Grindsted for  næsten fire år siden flyttede fra en placering i selve landsbyen ud til trafikken på Tingvejen - rute 30. I hele sin længde forbinder rute 30 Esbjerg med Horsens via Grindsted, lufthavnen i Billund og Give.


Jeg vil gerne være der mere for min familie.

Dorte Gude, nu tidligere brugsuddeler, på Facebook


Det viste sig da også, at placeringen af Dagli´Brugsen ved landevejen gav et betragteligt løft i omsætningen. Butikken ved Tingvejen åbnede i december 2016, og allerede i begyndelsen af 2017 kunne Dagli'Brugsen berette om en markant fremgang i omsætningen. Forbilledet var brugsen i Vandel mellem Billund og Vejle, som også var flyttet ud til landevejen.

Annonce

Kvickly ejer brugsen

Det er ikke den lille brugsforening i Starup/Tofterup, der ejer Dagli'Brugsen. Den hører under Kvickly i Varde.

Dorte Gude skiver i Facebook-gruppen "Starup-Tofterup - mulighedernes by", at hun har truffet beslutningen om at stoppe i samråd med sin arbejdsgiver, koncernen Kvickly Varde. Det skyldes, at arbejdspresset i de senere år har været meget stort.

Butikken rykkede ud til landevejen. Forbilledet var brugsen  i Vandel mellem Vejle og Billund, som var rykket fra byen ud til landevejen. Arkivfoto: Chresten Bergh

"Jeg vil gerne være der mere for min familie", skriver Dorte Gude, som oplyser, at hun har været næsten 14 år i Dagli'Brugsen i Starup-Tofterup.

JydskeVestkysten erfarer, at hun fratrådte samme dag, som hun skrev opslaget på Facebook - altså fredag. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dorte Gude, udover hvad hun har skrevet på Facebook.

Annonce

Ny uddeler konstitueret

- Vi har nu konstitueret Peter Hansen som uddeler, siger Micael Thygesen, som er direktør for Kvickly Varde.

Peter Hansen er tidligere brugsuddeler i Lyne.

16 ansatte

Der er 16 ansatte i Dagli'Brugsen i Starup-Tofterup.

Kvickly Varde, der ejer butikken, har i alt 109 ansatte i butikkerne i Sydvestjylland.

- Peter Hansen er konstitueret frem til den 1. december, siger Michael Thygesen, der oplyser, at stillingen som uddeler i Starup-Tofterup er slået op og altså forventes genbesat før jul.

Kvickly Varde ejer butikker i Esbjerg, Sig, Alslev, Oksbøl, Varde og altså Starup-Tofterup.

Det er ikke offentligt, hvordan regnskaberne i de enkelte butikker under Kvickly Varde ser ud, men Michael Thygesen oplyser, at brugsen i Starup-Tofterup bidrager positivt og fortsat både øger omsætning og overskud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce