Annonce
Billund

Brugte briller gør en synlig forskel i Ghana

Hvert år i oktober rejser en gruppe af danske Synoptik-medarbejdere til Ghana for at assistere det lokale team af øjenlæger og optikere. Privatfoto
Annonce

Grindsted: Fire Synoptik-medarbejdere er netop vendt hjem fra Ghana, hvor de har udført mere end 1000 synstests og uddelt aflagte briller til ghanesere med nedsat syn. Brillerne er blandt andet indsamlet i Synoptik i Grindsted. En af de medarbejdere, som netop er vendt hjem fra Ghana, er Ilona Søhoel, der for tiende år i træk har været med på Synoptiks rejse.

- Det er fantastisk at opleve, hvor stor en forskel de donerede briller og solbriller gør for ghaneserne. Et godt syn er centralt for alles livskvalitet, og derfor er det livsbekræftende, at vi kan være med til at hjælpe tusinder af mennesker til at se bedre, lyder det i en pressemeddelelse fra Ilona Søhoel, der til dagligt er butikschef i Synoptik i Fredericia.

På øjenklinikken i hovedstaden Accra kan ghanesere året rundt blive tilset af en optiker, få en synsprøve og få et par gratis briller. I Synoptik i Borgergade tager man derfor gerne mod brugte briller og solbriller, der får et serviceeftersyn, inden de bliver sendt til Ghana.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Tanja har været sygemeldt med stress tre gange: - Jeg kan bedre holde til presset, når jeg arbejder hjemme

Kolding

Nyt forsøg i Kolding Kommune: Nu må Tanja og kollegaerne arbejde hjemme i op til tre dage om ugen

Trekantområdet

VB-træner Gâlcă efter oprykningen: En stor sejr for os alle

Annonce