Annonce
Esbjerg

Brunt værtshus i Esbjerg ramt af konkurs og corona

Selskabet bag værtshuset Lygten i Skolegade, Lygten IVS, er blevet erklæret for konkurs ved Skifteretten ved Retten i Esbjerg. Foto: Ken Mathiesen
Værtshuset Lygten i Skolegade i Esbjerg er gået konkurs. Samtidig er stedet ramt af mistanke om corona. Ny ejer vil først åbne, når smittetrykket falder.
Annonce

Esbjerg: En ulykke kommer sjældent alene. Det kan de formentlig skriver under på hos Lygten.

Det brune værtshus i Skolegade i centrum af Esbjerg, som også er kendt for sine kander med englevand – en spiritusblanding med blandt andet Southern Comfort, vodka, Malibu og rød sodavand - er blevet ramt af både corona og konkurs på én og samme tid.

For få dage siden – efter regeringens udmelding om, at restauratører og barejere over hele landet skulle lukke seneste klokken 22.00 - blev det ellers slået op på Lygtens offentlige facebookside, at værtshuset per dags dato ændrede åbningstidspunktet til klokken 21.00. Men blot få dage senere kom beskeden på samme facebookside, at Lygten havde valgt at lukke på grund af mistanke om coronavirus.

”Grundet mistanke om Corona holder vi lukket, indtil alt personale er testet, og har fået svar. Vi håber at åbne snarest. Pas på hinanden derude. Vi glæder os til at se jer igen”, lød beskeden på Lygtens facebookside.

Imidlertid fremgår det af Statstidende, at værtshuset under selskabsnavnet Lygten IVS blev erklæret for konkurs ved Skifteretten tirsdag den 22. september.

Annonce

Overdraget til ny ejer

Ifølge den af Skifteretten udpegede kurator, advokat Corna Levin Munch fra Advokatpartnerselskabet Kirk Larsen & Ascanius, er det Gældstyrelsen, som har indgivet til konkursbegæringen til Skifteretten.

Hun oplyser desuden, at der er forklaret, at virksomheden lukkede ned og derefter blev overdraget til en ny personkreds, hvilket bekræftes af Henrik Holm Andersen, som til JydskeVestkysten oplyser, at han har overtaget Lygten af den nu tidligere ejer Dina Jensen, som han er i et forhold med.

På døren til Lygten oplyses det, at værtshuset er lukket som følge af mistanke om covid-19.

Ifølge Henrik Holm Andersen forsøgte den tidligere ejer at lave en afdragsordning med Gældsstyrelsen, men hun kunne ikke afdrage i det omfang, som styrelsen ønskede. Henrik Holm Andersen understreger også, at han har overtaget værtshuset på markedsvilkår.

Den nye ejer fremfører også, Lygten vil åbne igen, men at han helst ser smittetrykket falde, før stedet genåbner.

- Jeg synes lige i øjeblikket, at smitten er alt for mange steder, og jeg vil ikke tage chancer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce