Annonce
Sport

Bruun er forbløffet over VM-debutantens effektive indhop

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Klavs Bruun har været i tvivl om, hvorvidt Mia Rej kunne overføre sit spil fra ligaen til landsholdet.

Med tre mål og en tempofyldt, dynamisk indsats retfærdiggjorde VM-debutanten Mia Rej til fulde, at hun mandag fik plads på det danske hold på bekostning af Simone Böhme.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen kan da også kun erklære dispositionen for vellykket efter at have set den 29-årige bagspiller træde ind på holdet med stor effekt i 27-24-sejren over Holland.

- Det fede ved Mia Rej er, at man ikke behøver at fortælle hende ret mange ting. Hun er fuldstændig bevidst om, hvad hun kan. Det var et super flot indhop af hende, siger han.

Efter at have siddet ude i det meste af sidste sæson med en alvorlig knæskade, er den 29-årige playmaker gået målamok for København Håndbold i efteråret.

Men landstræneren erkender, at han var i tvivl om, hvorvidt hun kunne overføre sine kvaliteter til landsholdet.

- Vi har snakket om, at den rolle, den tryghed og den styring, som hun normalt har i København, kan vi ikke give hende. Men at hun bliver nødt til at gå ind og gøre det samme.

- Det gjorde hun flot i dag (mandag, red.), og det er jeg enormt imponeret over. Det havde jeg ikke regnet med, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han noterede sig også, at Anne Mette Hansen blev bedre, da hun fik sin tidligere klubkammerat ved sin side i slutfasen.

Efter en sløj første halvleg scorede Hansen fem gange efter pausen.

- Jeg tror, at det kom os til gode, at de to har spillet sammen før. Jeg kunne efterfølgende høre, at Rej også har sagt til Anne Mette: "Nu skyder du altså". Det gjorde hun så, og det fungerede, konstaterede Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark holder fri tirsdag, inden det onsdag gælder den sidste kamp i mellemrunden, hvor modstanderen er Serbien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Annonce