Annonce
Haderslev

Bryggeriet Fuglsang får ny ejer - bliver en del af Royal Unibrew

Fuglsang Bryggeri bliver en del af Unibrew. Foto: Inge Rogat Møller
Bryggeriet Fuglsang og Mineralvandvandsfabrikken Frem, bliver en del af Royal Unibrew. Fuglsang Holding beholder sine arealer og bygninger i Haderslev, og Fuglsangs ledelse koncentrerer fremover indsatsen om familiens maltfabrikker.

HADERSLEV: Fuglsang er ikke længere Danmarks ældste familieejede og -drevne bryggeri. I torsdags skrev bestyrelsen for Fuglsang Holding under på, at Fuglsangs virksomheder Bryggeriet S. C. Fuglsang A/S i Haderslev og Mineralvandsfabrikken Frem A/S i Ribe bliver en del af Royal Unibrew A/S.

- Vi er i familien nået frem til, at vi anser Royal Unibrew for bedste match, når det gælder om at videreføre varemærkerne Fuglsang, Frem, Adelhardt og Urban Cocktails og de dertil hørende produktserier”. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Kim Fuglsang, der fortsætter som direktør for Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik i Haderslev og Thisted.

For store til at være små

Inden det store skridt, der sætter punktum for et stykke familie- og erhvervshistorie, havde Kim Fuglsang sammen med sin bror, teknisk direktør Claes Fuglsang, og deres fætter, brygmester og direktør Henning Fuglsang, drøftet forskellige muligheder for, hvordan fremtiden for familiens virksomheder kunne og skulle se ud:

- På det danske marked for drikkevarer er der meget få virkeligt store aktører – og rigtig mange små. Vi er ikke så små, at vi passer ind i kategorien for mikrobryggerier. Faktisk er vi efter vores opkøb af Mineralvandsfabrikken Frem i 2016 og takket være en offensiv udvidelse af vores produktsortiment og distributionsnet vokset til at være Danmarks femtestørste bryggeri målt på omsætning. Men vi kunne se, at der var lang vej til at blive en af de helt store. Og på sigt ville det blive en stadig dårligere forretning at fortsætte kampen i mellemkategorien, uddyber han.

Drøftelserne i Fuglsang-ledelsen førte til den konklusion, at Royal Unibrew med sin størrelse – og med sine stordriftsfordele – har mere slagkraft på markedet og dermed bedre forudsætninger for at fremtidssikre de produktserier, som Fuglsang og Frem har udviklet igennem årene.

Haderslev For abonnenter

Det startede med ensomme og overvægtige børn i et svømmebassin i Nordjylland: Nu står Kasper bag roret på specialskole

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Billund

Vestjysk Bank slår revner: Loftet er i fare for at falde ned

Tønder

Opfordring til unge: Lad jer nu vaccinere

Nordtyskland

Synet af deres dødskamp ophidsede ham seksuelt: 41-årig dræbte to prostituerede

Esbjerg For abonnenter

Marvin og Christoffer har opfundet vandfanger, der skal redde klima, dyr og de fattige lande: Dyster mod ældre gymnasieelever om flere tusinde kroner

Esbjerg

20 millioner til de tohjulede: Bredt budgetforlig sikrer tre halve cykelstier

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Sag om snyd mørklægges: Golfspiller beskyldes for fusk af klubkammerater

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Varde

Begge er salgschefer i store, internationale virksomheder - nu vil de i byrådet

Varde For abonnenter

Brændt nedlagt skole solgt på tvangsauktion nummer to: Der kom langt højere bud denne gang

Vejen

Landmænd dropper kærligheden: Samler ind på Brørup Marked