Annonce
Billund

Bryghuset vinder erhvervspris

Michael Brogaard, der blandt andet står bag Dansk Mjød, har vundet erhvervspris. Arkivfoto: Joan Karlsen

Billund: Spar Nord og BDO har netop uddelt deres erhvervspris ”Succes Virksomhed 2019”. Prisen går til de 1.000 mindre danske virksomheder, der i løbet af de seneste fem år har leveret den mest overbevisende finansielle succes.

I hver region er der blevet uddelt 200 priser, og i Billund er det Michael Brogaard, der står bag Bryghuset, som har modtaget prisen.

- Det er et stort skulderklap. Vi er stolte over, at selvom vi er et lille bryggeri, klarer vi det godt. Prisen viser, at den måde, vi griber tingene an på, og det vi gør, er det rigtige, siger Michael Brogaard, og peger på Bryghusets initiativer som en del af årsagen til, at netop de har modtaget prisen.

- Vi definerer selv vores retning, og undgår at kopiere noget, der er set før, siger Michael og nævner blandt andet Bryghusets isproduktion som et eksempel.

- Der bliver solgt is andre steder, men vi er de eneste, der selv producerer isen, forklarer Michael Brogaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce