Annonce
Sport

BSH slår Sønderjyske med god slutspurt

Bjerringbro-Silkeborg tog to point, da Sønderjyske søndag blev slået i en kamp, der bølgede frem og tilbage.

Bjerringbro-Silkeborg (BSH) var ude på lidt af en rutsjebanetur, da det søndag blev til en sejr over Sønderjyske i herrernes håndboldliga.

Kampen bølgede frem og tilbage, men til sidst trak BSH fra, så det endte med en sejr på 30-28 på udebane i Sønderborg.

Dermed har BSH 18 point efter 15 kampe på fjerdepladsen i Primo Tours Ligaen. Sønderjyske har 16 på sjettepladsen.

Sønderjyderne kom flyvende fra start og var foran 6-1, inden BSH med fem mål i træk gjorde det til 6-6.

Hjemmeholdet tog teten igen og kunne gå til pause foran 13-11.

BSH kom igen fra starten af anden halvleg, der endte med at blive tæt. Først med få minutter tilbage trak gæsterne afgørende fra, da Nikolaj Øris gjorde det til 29-26.

Landsholdsspilleren endte som kampens topscorer med ni mål.

Tidligere søndag vandt Mors-Thy 26-22 over Fredericia.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Annonce