Annonce
Navne

Bud på højskolesang viser et mangfoldigt Danmark

Lisa Smith har en farfar, der var lærer på Esbjerg Højskole og en far, der var lærer på Askov Højskole, så højskolelivet har altid været tæt på. Nu har hun skrevet et bud på en ny højskolesang. Privatfoto
Fredag d. 24. april skyller et nyt bud på en højskolesang ind over landet. Sangskriveren er i "familie" med højskoler i Esbjerg og Askov.

Sangen "Blåvand i blæs"’ beskriver et Danmark, der favner både historien og fremtiden. Kvinden bag sangen, Lisa Smith, har haft den stolte tradition af højskolesange for øje, da hun skrev sit bud på en ny højskolesang.

- Højskolesangbogen er et helt særligt stykke kulturhistorie, som er i konstant bevægelse. Vi mindes tidligere tider - de lyse såvel som de mørke - og sætter fokus på en søgen efter mening i livet, siger Lisa Smith, der har skrevet teksten og fremfører sangen, mens komponist, Simon Helm-Petersen har sat melodi til.

For Lisa Smith har højskolerne altid spillet en stor rolle.

- Min farfar var lærer på Esbjerg Højskole. Min far var lærer på Askov Højskole. Jeg selv har været på højskole rigtigt mange gange, og jeg elsker, hvordan man mødes på tværs af alder og interesser, og sammen opbygger et fællesskab, debatterer og udvider sin horisont, fortæller Lisa Smith.

I en tid, hvor der synges fællessang fra vinduer og hver morgen foran fjernsynet, er Højskolesangbogen, der pludselig sneg sig op på bestseller-listen i slutningen af marts, måske mere aktuel end nogensinde. Dette kommer ikke bag på Højskolesangbogsudvalgets formand, Jørgen Carlsen, som til Danmarks Radio har udtalt, at “højskolesangene kan give den følelse af samhørighed, som mange kan savne”.

Som i de klassiske højskolesange, fremkalder "Blåvand i blæst" stærke billeder hos lytteren. Fra kysten ind over land og forbi stenbroen, mens sangen berører emner som seksualitet, flygtninge og de nye generationers miljøbevidsthed. "Blåvand i blæst" udkommer på pladeselskabet Astronauterne den 24.april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce