Annonce
Tønder

Buddy Hollys musik genopføres på Rømø

En blanding af amatører og professionelle musikere skal genopføre Buddy Hollys musik på Tørdokken på Rømø Havn.

Rømø: Den 23. september kommer Tørdokken på Rømø Havn til at være scene for en eftermiddag, der kommer til at stå i musikeren Buddy Hollys navn. En konferencier vil binde eftermiddagen sammen, mens dansere, professionelle musikere og lokale bands vil genskabe stemningen fra Buddy Hollys storhedstid.

De to professionelle musikere er Kirstine Bonde og Mads Bjørn. Sidstnævnte har tidligere arbejdet sammen med kunstnere som Lis Sørensen og Carpark North.

Det er Rømø Kunst- og Kulturforening, der står bag arrangementet, og formand for foreningen, Jacques Thierry, har store forventninger til eftermiddagen:

- Vi prøver at skabe fem kvarter i det univers, der omgav Buddy Holly, da han levede i 1950'erne. Vi har både musik og dansere, der skal fremkalde den stemning, som omgav ham, mens de to professionelle solister vil prøve at fortolke nogle af hans sange i en ny moderne version, siger han.

Annonce

Vi har både musik og dansere, der skal fremkalde den stemning, som omgav ham, mens de to professionelle solister vil prøve at fortolke nogle af hans sange i en ny moderne version.

Jacqes Thierry, formand for Rømø Kunst- og Kulturforening

Moderat billetsalg

Det er ikke første gang, at Tørdokken på Rømø Havn åbner dørene op for et kulturelt arrangement.

- Vi har to gange tidligere haft store arrangementer på Tørdokken. Først opførte vi musicalen West Side Story, og efterfølgende havde vi Beatles Crossover, og nu er tiden kommet til Buddy Holly, siger Jacques Thierry.

Buddy Holly omkom i en ung alder i et flystyrt og ville i september være fyldt 82 år - derfor er arrangementet også en fejring af musikerens fødselsdag. Der er tale om en engangsforestilling, så det er derfor kun muligt at opleve arrangementet den 23. september.

I alt er der sat 200 billetter til salg til arrangementet, men der er stadig billetter at få.

- Jeg håber på, at der bliver udsolgt, men lige nu kunne der godt være mere gang i billetsalget. Jeg forventer dog, at billetsalget stiger i takt med, at arrangementet rykker nærmere, afslutter Jacques Thierry.

Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce