Annonce
forside

Budget 2019 - positiv udvikling for Høje Kolstrup

Læserbrev: Et bredt flertal i Folketinget er i foråret blevet enige om en række nye og effektive redskaber til at ændre bolig- og beboersammensætningen, så vi kan få vendt udviklingen i udsatte boligområder.

Fra 2020 må der højest optages 30 procent børn fra udsatte boligområder om året i en daginstitution. Ligeledes skal børn fra udsatte boligområder, og som ikke er indskrevet i dagtilbud som etårige, have et obligatorisk læringstilbud på 25 timer om ugen. Karsten Meyer Olesen fra Socialdemokraterne har her i avisen fremhævet de indgåede aftaler og mener, at det vil have en positiv effekt for Høje Kolstrup, der er kategoriseret som udsat boligområde. I læserbrevet går han skridtet videre, idet Socialdemokraterne også ønsker et loft på max. 30 procent i folkeskolen og måske også se på bosætningspolitikken for nyankomne flygtninge/migranter. Vi tror på, at de indgåede aftaler, når de er implementeret, vil bidrage til en ny og positiv udvikling for Høje Kolstrup og gøre det mere attraktivt at bosætte sig i dette område af Aabenraa Kommune.

Selvom flere af delaftalerne først træder i kraft i 2020, vil vi gerne opfordre til, at kommunen afsætter penge i budgettet for det kommende år, så implementeringen af disse delaftaler allerede kan igangsættes i 2019. Flere kommuner har allerede fremlagt initiativer og handlingsplaner.

Vi tror og håber, at byrådets partier også på dette område vil have et højt ambitionsniveau, når aftalerne skal udmøntes og omsættes til handling i Aabenraa Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce