Annonce
Læserbrev

Budget 2020: Aabenraa viser vejen for os i Tønder

LÆSERBREV: Der er netop indgået bredt budgetforlig i Aabenraa Kommune med prioriteringer, der bør inspirere os i Tønder.

De prioriteringer der fremhæves fra budget forliget i Aabenraa, flugter næsten 100 procent med Borgerlistens ambitioner.

Philip Tietje (V) skriver:

- Jeg er særlig glad for at vi giver folkeskolen et økonomisk løft. Der afsættes en ramme på 5,56 mio. kr. årligt svarende til 1.000 kr. pr elev. Der er tale om et varigt løft, der er til fri disposition på den enkelte skole. Der er også afsat en pulje til bæredygtighedsprojekter. Aabenraa Kommune skal yde vores bidrag til den grønne omstilling. Vi i vækstudvalget vil arbejde på, at nogle af midlerne skal gå til projekter i landdistrikterne.

- Sammenlagt er det igen i budget 2020 over 1.5 mio. kr. til små udviklingsprojekter i materialepuljen til landdistrikterne.

- På investeringoversigten er det også blevet midler til en ny svømmehal, som erstatning for den ældste del af Arenaens skrantende svømmehal.

Borgerlisten har i budgetforhandlingerne fremført fuldt finansierede udvidelsesforslag, der understøtter udviklingen af bedre skoler og dagtilbud, den grønne omstilling, mere landdistriktsudvikling og øget nærdemokrati. For vi skal turde sætte kræfterne fri, vise større tillid til borgere og medarbejdere, og prioritere vort økonomiske råderum på færre områder. Være dygtige på vore kerneydelser. Blande os i mindre. Alt med øget bosætning for øje.

Vi er indstillede på at gennemføre de nødvendige besparelser i øvrigt, ikke mindst på centraladministrationen, og på at prioritere mellem de enkelte udvalgsområder til fordel for de svageste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce