Annonce
Læserbrev

Budget 2020. Tæring efter næring?

Læserbrev: Vejen Byråd vedtager budget for 2020 på tirsdag. Hvis en kommune skal have råd til en bedre service, er det som med økonomien i de små hjem: Man må holde igen med andre udgifter eller skaffe sig flere indtægter, evt. afbetale gælden langsommere.

Kommunen har et lavt skattegrundlag og har vedtaget lav skatteprocent, lav ejendomsskat, ingen dækningsafgift, minimering af gælden. Derfor er det svært at få råd til en bedre service på børne- og skoleområdet samt på ældre- og socialområdet. Det kan næsten kun lade sig gøre ved udelukkende at have de mest nødvendige anlægsudgifter. Eller ved at fokusere på kernevelfærden og skære drastisk ned på konsulenter m.m. i forvaltningen (kolde hænder).

Hvem ("blå" som "rød") med respekt for sig selv ønsker ikke at have flere hænder til at passe vore mindste børn og vore ældste borgere samt have en folkeskole i top ti? Eller behandle socialt og psykisk udsatte langt mere menneskeligt?

Nu er Vejen Kommune nået til at skabe råderum, som stort set ikke er effektiviseringer, men rene besparelser. Ældrerådet har ret i, at de meget store besparelser på ældreområdet ikke mindst fra 2021 er stærkt betænkelige. De må fjernes, og derfor må kommunen skaffe sig flere indtægter.

JV fokuserer meget på, at de "røde" taler for skattestigning, men burde vel rettelig spørge de "blå", hvordan de vil sikre kommunen en bedre økonomi. Det sker nu nok ikke.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce