Annonce
Esbjerg

Budget-plusser fra Teknik & Miljø

Esbjerg betaler 800.000 kr. til at understøtte udviklingen af data-centre. Arkivfoto

På området for Teknik & Miljø er der i budgetforliget 2019-22 afsat flere midler til byggesagsbehandling - både for private og erhvervsvirksomheder. For at imødegå aktuelle udfordringer med et stigende antal byggesager styrkes området med i alt 3,8 mio. kr. over budgetperioden.

Der afsættes i alt ca. 8,5 mio. kr. over budgetperioden til afledt drift vedrørende Esbjerg Strand (etape 1) med et formål at sikre en fornuftigt vedligeholdelse af det nye område. Etape 1 omfatter bl.a. et nyt dækværk og et dige omkring den nye havnelagune, så lystbådehavnen kan etableres.

Der skal være grunde til salg i lokalområder, hvor der er efterspørgsel, og derfor igangsættes byggemodning, så der næste år kan udbydes grunde i Bramming, Grimstrup, Tjæreborg, Ribe og Sønderris. Endvidere arbejdes der på at fremrykke byggemodninger i Vejrup og Gørding, så der også her kan udbydes grunde i 2019. I Hunderup og Endrup vil der kunne udbydes grunde i 2020.

En pulje til lokalrådsønsker forhøjes med 1 mio. kr. over fire år, og en række forslag fra lokalrådene modtager støtte. 8,5 mio. kr. over de næste fire år går til ombygning af rundkørslen i Tarp, en masterplan for grusgraven ved Hulvej i Tjæreborg og en masterplan for Sønderris.

Esbjerg og to andre kommuner vil med en fælles enhed arbejde sammen om strategisk energiplanlægning, hvilket understøtter udviklingen af data-centre. Esbjerg Kommune afsætter 0,8 mio. kr. til fremme af områdets udvikling som digitalt knudepunkt frem til og med 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce