Annonce
Læserbrev

Budgetdebat

Annonce

Når samfundet udvikler sig, resulterer det uundgåeligt i stigende jordværdier. Det vil krænke andre menneskers ret, hvis sådanne samfundsskabte værdistigninger uretmæssigt havner i enkeltpersoners lommer. Jordens værdi skyldes nemlig samfundets udvikling og ikke enkeltpersoners indsats.

Borgerlige partiers ejendomsbegreb er helt forskruet, når de i Esbjerg byråd vil have stigninger i personskat, men ikke grundskyld og dækningsafgift. De er også asociale, når de manglende skattekroner i det kommunale budget skal gå ud over de svageste som handicapområdet og familieområdet. En skattestigning vil ramme skævt, mens der med grundskyld er tale er tale om samfundsskabte værdier og derfor bør være samfundseje.

Uffe Elbæk, Alternativet, går ind for samfundseje af jorden, som så ikke kan belånes og blive pantegæld. Vore leveomkostninger vil falde til gavn for erhvervslivet og beskæftigelsen. Nuværende skødehavere skal selvfølgelig have erstatning. Med nuværende forhold, hvor udenlandske kapitalfonde foretager store opkøb af dansk jord, er det bare et tidsspørgsmål, hvornår dansk jord i vidt omfang ejes af rige mennesker i udlandet. Skal vi alle have ligeret til livet, må jord, vand og luft være fælleseje, og jeg går ind for på andelsbasis.

Jeg er medlem af Alternativet, og vil her sige tak til SF og Enhedslisten for jeres budgetforslag i Esbjerg byråd med ønsket om, at de brede skuldre skal bære mest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce