Annonce
Tønder

Budgetmøde: Veteran vender tilbage for en kort bemærkning

Frede Jensen, Toftlund, fik ikke stemmer nok til at blive genvalgt i 2017. Men selv om han endte som fjerdesuppleant på den socialdemokratiske liste står han over for et kortvarigt comeback i byrådssalen torsdag aften.
73-årige socialdemokrat Frede Jensen, Toftlund, opnåede ikke genvalg ved sidste kommunalvalg. Han sluttede som fjerde suppleant på partilisten. Torsdag aften er han genindkaldt til det politiske arbejde.

TOFTLUND/TØNDER: Det var så tæt, som det næsten kunne være, dengang ved valget. Ved det seneste kommunalvalg i november 2017 var der trængsel på den socialdemokratiske liste.

Harald Christensen, Tønder, løb med 175 med sit partis sjette og sidste mandat.

Jens Nissen, Møgeltønder, med 171 stemmer, Mette Nielsen, Gallehus, med 169 stemmer, Henrik Mehlsen, Brøns med 168 stemmer, og Frede Jensen, Toftlund, med 165 stemmer, måtte alle se sig slået og blev henvist til en suppleant-tilværelse.

Men når Tønder Kommunes budget for 2020 kommer til behandling i byrådssalen torsdag aften, vil to af de fire reservister for en stund få en plads i det politiske rampelys.

Socialdemokraternes Henning Gad, Løgumkloster, og Harald Christensen, har måttet melde forfald. Derfor er der indkaldt afløsere. Både førstesuppleant Jens Nissen og tredjesuppleant Henrik Mehlsen har måttet takke nej, og derfor bliver der plads til Mette Nielsen og veteranen Frede Jensen.

Ikke mindst sidstnævnte glæder sig.

Annonce
Så inderst inde er jeg imod budgettet, men jeg må nok følge partidisciplinen og stemme for.

Frede Jensen, 4. suppleant på den socialdemokratiske liste, Toftlund

Utilfreds formand

- Hvis det er helt rigtigt, bliver det lidt af et 25 års jubilæum, siger han og henviser til sin politiske fortid. Den startede med, at han i 1993 kom ind som suppleant midt i en valgperiode i den daværende Nr. Rangstrup Kommune.

Budgetmødet torsdag aften ser han frem til med lidt splittede følelser.

- Jeg er jo formand for Ældresagen i Agerskov/Toftlund. Vi har været imod og gjort indsigelser mod de besparelser på ældreområdet, som der lægges op til. Så inderst inde er jeg imod budgettet, men jeg må nok følge partidisciplinen og stemme for, siger Frede Jensen med henvisning til, at Socialdemokratiet er blandt de syv partier/lister, der har indgået forlig omkring næste års budget.

Efter førstebehandlingen torsdag aften forventes budgettet endelig godkendt ved andenbehandlingen, der skal foregå den 31. oktober.

V-udskiftning

Mette Nielsen og Frede Jensen er i øvrigt ikke de eneste politikere, der bliver indkaldt fra reservebænken torsdag aften.

Også Venstre benytter sig af muligheden for at indkalde en suppleant med kort varsel. Allan Skjøth, Toftlund, har på forhånd meldt forfald. Førstesuppleant på V-listen er Niels Dahlmann, Bredebro, men da han ikke har mulighed for at møde op, er der sendt bud efter anden suppleanten Karl Henning Clausen, Toftlund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce