Annonce
Tønder

Budgetmøde: Veteran vender tilbage for en kort bemærkning

Frede Jensen, Toftlund, fik ikke stemmer nok til at blive genvalgt i 2017. Men selv om han endte som fjerdesuppleant på den socialdemokratiske liste står han over for et kortvarigt comeback i byrådssalen torsdag aften.
73-årige socialdemokrat Frede Jensen, Toftlund, opnåede ikke genvalg ved sidste kommunalvalg. Han sluttede som fjerde suppleant på partilisten. Torsdag aften er han genindkaldt til det politiske arbejde.

TOFTLUND/TØNDER: Det var så tæt, som det næsten kunne være, dengang ved valget. Ved det seneste kommunalvalg i november 2017 var der trængsel på den socialdemokratiske liste.

Harald Christensen, Tønder, løb med 175 med sit partis sjette og sidste mandat.

Jens Nissen, Møgeltønder, med 171 stemmer, Mette Nielsen, Gallehus, med 169 stemmer, Henrik Mehlsen, Brøns med 168 stemmer, og Frede Jensen, Toftlund, med 165 stemmer, måtte alle se sig slået og blev henvist til en suppleant-tilværelse.

Men når Tønder Kommunes budget for 2020 kommer til behandling i byrådssalen torsdag aften, vil to af de fire reservister for en stund få en plads i det politiske rampelys.

Socialdemokraternes Henning Gad, Løgumkloster, og Harald Christensen, har måttet melde forfald. Derfor er der indkaldt afløsere. Både førstesuppleant Jens Nissen og tredjesuppleant Henrik Mehlsen har måttet takke nej, og derfor bliver der plads til Mette Nielsen og veteranen Frede Jensen.

Ikke mindst sidstnævnte glæder sig.

Annonce
Så inderst inde er jeg imod budgettet, men jeg må nok følge partidisciplinen og stemme for.

Frede Jensen, 4. suppleant på den socialdemokratiske liste, Toftlund

Utilfreds formand

- Hvis det er helt rigtigt, bliver det lidt af et 25 års jubilæum, siger han og henviser til sin politiske fortid. Den startede med, at han i 1993 kom ind som suppleant midt i en valgperiode i den daværende Nr. Rangstrup Kommune.

Budgetmødet torsdag aften ser han frem til med lidt splittede følelser.

- Jeg er jo formand for Ældresagen i Agerskov/Toftlund. Vi har været imod og gjort indsigelser mod de besparelser på ældreområdet, som der lægges op til. Så inderst inde er jeg imod budgettet, men jeg må nok følge partidisciplinen og stemme for, siger Frede Jensen med henvisning til, at Socialdemokratiet er blandt de syv partier/lister, der har indgået forlig omkring næste års budget.

Efter førstebehandlingen torsdag aften forventes budgettet endelig godkendt ved andenbehandlingen, der skal foregå den 31. oktober.

V-udskiftning

Mette Nielsen og Frede Jensen er i øvrigt ikke de eneste politikere, der bliver indkaldt fra reservebænken torsdag aften.

Også Venstre benytter sig af muligheden for at indkalde en suppleant med kort varsel. Allan Skjøth, Toftlund, har på forhånd meldt forfald. Førstesuppleant på V-listen er Niels Dahlmann, Bredebro, men da han ikke har mulighed for at møde op, er der sendt bud efter anden suppleanten Karl Henning Clausen, Toftlund.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce