Annonce
Sønderborg

Budgettet er i hus med gensidig ros på bundlinjen

Det endelige kommunale budget for 2021 er nu vedtaget. Arkivfoto: Michael Bager
Det kommunale budgetforlig blev ikke overraskende vedtaget i enighed med glæde og gensidig ros.
Annonce

Sønderborg: Mens der var heftig diskussion og sværdslag om lånegaranti til Privatskolen Als, var der helt andre glade kommentarer og ros til politiske modstandere, da det kommunale budget for 2021 blev slutbehandlet i byrådet.

Det var da også tale om et forlig med alle fem partier. Borgmester Erik Lauritzen (S) indledte:

- Jeg vil gerne først og fremmest sige gruppeformændene tak for et godt samarbejde om at strikke budgettet sammen. Vi har et rekordstort anlægsbudget på 623 mio. kroner her i 2020, som naturligvis ikke realiseres i indeværende år. Rigtig mange byggeprojekter og renoveringsprojekter vil løbe langt ind i 2021, så på den måde er vi  med til at holde gang i byggebranchen påvirket af corona-krisen.

Annonce

Regnbuefarvet

Og så var der ellers opremsning af alle herlighederne fra alle sidder i et budget, hvor man hovedsageligt har været enige om at tilgodese børn og ældre.

- Det er jo hverken et ultraliberalt og blåt budget eller et ræverødt et. Vel nærmest regnbuefarvet. Alle har sloges lidt om at være børnenes  mand. Jeg vil sige, at Venstre tager børnenes parti, sagde Tage Petersen (V) og glædede sig over, at der nu blev undersøgt en model for pasning af egne børn, som partiet har foreslået.

Også penge til en ny skøjtebane og satsningen på hertugbyen Augustenborg med udviklingsmillioner blev fremhævet.


Vi har et rekordstort anlægsbudget på 623 mio. kroner her i 2020, som naturligvis ikke realiseres i indeværende år. Rigtig mange byggeprojekter og renoveringsprojekter vil løbe langt ind i 2021, så på den måde er vi med til at holde gang i byggebranchen påvirket af corona-krisen.

Erik Lauritzen(S)


- At der nu også er kommet fokus på vedligeholdelse af legepladser, er vi i DF glade for, sagde Stefan Lydal (DF), som også fremhævede klippekortordningen til de svageste ældre, hvor man nu ugentligt kan spare 45 minutter op til mere hjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Varde For abonnenter

Joan er formand for landsbyens sidste livsnerve: Forsamlingshuset overlever kun på tidligere års overskud

Annonce