Annonce
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

18 byl Jørn Broch (2015 )SPI.jpg
Annonce

Det var ikke en nedlukning, da statsminister Mette Frederiksen (S) fredag eftermiddag atter holdt corona-pressemøde, men det snerper derhenad. Indtil 4. oktober er vores frihed atter indskrænket, nye forbud, flere anbefalinger.

Budskabet er forstået. Restaurationslivet lukkes ned kl. 22. Mere mundbind. Forsamlingsforbuddet strammes. Undgå offentlig transport i myldretiden, arbejd mere hjemme. Vi opfordres til at isolere os, begrænse social aktivitet. Modtaget. Sådan set.

Coronaen er her stadig. Der bliver flere smittede, flere indlagte. Tendensen er klar, selv om det altså forsat er et faktum, at der er meget få coronasyge på sygehusene. Det er glædeligt, og det vidner selvfølgelig om, at de mange indgreb i danskernes levevis har en effekt.

Prisen er dog også høj. I kroner. I livskvalitet. Coronaen er hos os længe endnu. Forude venter mindst 14 dage, og risikoen er, at vi ikke åbner op igen om to uger.

Men mens vi kryber sammen derhjemme, må vi så bede regering, sundshedsstyrelse og seruminstitut om at få styr på kommunikationen. Det må simpelt hen holde op. Den ene siger et. Den anden siger noget andet. Der kommer regler, anbefalinger, opfordringer og moraliserende budskaber i et væk. Ingen har længere et overblik.


Der kommer regler, anbefalinger, opfordringer og moraliserende budskaber i et væk. Ingen har længere et overblik.


Det er ikke fordi, vi ønsker et samfund med flere forbud og restriktioner. Men det ville være lettere at navigere i, hvis myndighederne tog ansvaret på sig. Må vi mødes fem til frokost? Eller syv? Skal vi arbejde hjemme? Må vi afholde det eller det arrangement?

Min sunde fornuft er ikke din. Min fortolkning af anbefalinger og opfordringer er ikke den samme som min næstes. Hvis en anbefaling reelt er et forbud, er det mere reelt at kalde det ved rette navn.

Så kære myndigheder: Hvem der udtaler sig om hvad? Led landet med regler og eventuelt forbud. Udstik gerne anbefalinger, men sørg for, at det så også er anbefalinger, som det er op til enkelte at følge eller lade være. Og understreg, at vi i et frit samfund respekterer retten til at lade den enkeltes sunde fornuft råde, når det gælder myndighedernes anbefalinger. Det ligger i ordet frit. Det skal vi stå vagt om – også under en pandemi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce