Annonce
Varde

Bueskydning: Varde har fået bronzemedalje til DM

Fra DM i bueskydning i Varde. Foto: Martin Ravn

Varde: Her i weekenden er der danmarksmesterskab for seniorer på Sct. Jacobi Skole i Varde. Konkurrencerne er stadig i gang, men Varde har fået sig sin første bronzemedalje. Den har Tina Schou og Kenneth Andersen vundet i mix hold langbue. Det er den konkurrence, hvor klubbernes bedste mand og bedste kvinde sammen kæmper mod de andre klubber.

Det er også en holdkonkurrence med klubbernes tre bedste skytter. I den blev Tina Schou, Nikki Møller og Kenneth Andersen nummer fire i hold langbue, mens Silke Schäffer, Christian Christiansen og Gert Christiansen blev nummer fire i compound. Langbue og compound er to forskellige buetyper.

I dag, søndag, er der finaleskydninger. Man skal være blandt de 32 bedste for at komme med i eliminationsrunderne, hvor to kæmper mod hinanden i en "vind eller forsvind"-duel. Det er en fordel i forhold til de modstandere, man møder, at have en god placering efter de indledende runder.

Efter lørdagens skydning har Varde opnået følgende placeringer:

Herre langbue: Kenneth Andersen, nr. 1, Nikki Møller, nr. 13.

Dame langbue: Tina Schou, nr. 3.

Herre barbue: Jens Olesen, nr. 11.

Dame Compound: Silke Schäffer, nr. 7.

Herre compound: Christian Christiansen, nr. 13, Gert Christiansen, nr. 32.

Annonce
Fra DM i bueskydning i Varde. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce