Annonce
Aabenraa

Bundgaard tager førertrøjen i Enhedslisten

Jens Bundgaard Nielsen er uddannet socialrådgiver, men har siden 2003 været selvstændig konsulent med fokus på udvikling af socialt og pædagogisk arbejde. Han var folketingskandidat ved det seneste valg i 2015. Arkivfoto: André Thorup

Det bliver Jens Bundgaard Nielsen, tovholder for Enhedslisten Aabenraa, der afløser Gert Nordklitgaard som spidskandidat ved det kommende kommunalvalg.

Aabenraa: Han har duftet lidt til savsmulden i manegen, og nu er han klar til at træde helt ind i rampelyset.

Jens Bundgaard Nielsen vil stå øverst på stemmesedlen for Enhedslisten, når borgerne i Aabenraa Kommune 21. november skal sammensætte deres nye byråd.

Det stod klart efter partiets generalforsamling onsdag aften, hvor listens hidtidige spidskandidat, Gert Nordklitgaard, helt efter eget ønske gled en plads ned på listen.

- Jeg har i denne her byrådsperiode arbejdet tæt sammen med Gert, og jeg synes, der er mange ting at tage fat på i forhold til byrådet i Aabenraa, forklarer 67-årige Jens Bundgaad Nielsen sin beslutning om at blive spidskandidat og dermed partiets næste byrådsmedlem. Enhedslistens opstillingsform betyder nemlig, at nummer et uanset personligt stemmetal får listestemmerne.

Annonce

De stiller op for Enhedslisten

Der er foreløbig 13 kandidater til kommunalvalget for Enhedslisten, men listen holdes åben et par måneder endnu, så der kan komme flere navne på.

I parentes de personlige stemmer ved valget i 2013. Partiet fik 1445 stemmer i alt, de 574 af dem var listestemmer.

1. Jens Bundgaard Nielsen (107)

2. Gert Nordklitgaard (254)

3. Henning V. Jensen (ny)

4. Birthe Oesterling Andersen (67)

5. Jette Hedegaard (62)

6. Jette Borch (ny)

7. Charlotte Kofoed (117)

8. Rosa Ochsenbauer (ny)

9. Jo Christoffersen (48)

10. Lene Syppli (ny)

11. Brian Gormsen (ny)

12. Arne Tranberg (20)

13. Lars Creutz (27)

Fjordskolen skal blive

Det kræver selvfølgelig, at partiet får stemmer nok til mindst ét mandat, men det er Jens Bundgaard Nielsen overbevist om, at det gør. For der er brug for et parti som Enhedslisten i Aabenraa.

- Vi vil fortsætte med at skabe åbenhed omkring de politiske beslutningsprocesser. Jeg synes, der har været for mange eksempler på, at borgere og fagpersoner ikke er blevet taget seriøst, siger Jens Bundgaard Nielsen, der her trækker blandt andet flytningen af Fjordskolen til Kruså frem.

- Det er et godt eksempel på, at mennesker føler sig overhørt og løbet over ende. Vi vil gå til valg på, at Fjordskolen skal forblive i Aabenraa, siger spidskandidaten.

Borgmester skal væltes

De, der vælger at sætte deres kryds ved partiet, skal heller ikke være i tvivl om, at ambitionen er at få borgmester Thomas Andresen (V) vippet af pinden.

- Vi taler løbende med Socialdemokratiet, men om vi vil pege på Karsten Meyer Olesen (spidskandidat for S, red.), kan jeg ikke sige lige nu. Det, vi vil gøre, er i første omgang at se, hvad der er af muligheder for at skabe et andet flertal, siger Jens Bundgaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce