Annonce
forside

Bundhold tog fin skalp mod Aabenraa

Nordborg: Nord/Als B overraskede, da de slog topholdet fra Aabenraa 2-0. Sejren betød, at hjemmeholdet kom over nedrykningsstregen, mens AaBK tabte vigtige point i kampen for oprykning til serie 1. Traditionsklubben fra Aabenraa kan dog stadig afgøre sin videre skæbne selv. Dette kræver fire point i sæsonens to sidste kampe.

Fra første fløjt var der ingen tvivl om, hvilket hold der var mest motiveret. Der skulle blot gå 20 sekunder, før værterne kunne have bragt sig foran. Muligheden blev brændt, men det havde givet Nord/Als blod på tanden. Ad flere omgange havde de store chancer, alle blev dog afværget af et hårdt kæmpende AaBK-forsvar.

Efter pausen fortsatte Nord/Als sin konsekvente spillestil med lange bolde. Det var også dette, der førte til begge mål. Først kunne den kun 16-årige Edmond Saliji bringe værterne foran, og dernæst var det Bo Larsen-Ledets tur til at komme på måltavlen. Gæsterne pressede efterfølgende på, men uden at blive farlige foran målet.

Fodbold, serie 2:

Nord/Als B - Aabenraa BK 2-0 (0-0)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce