Annonce
Sønderjyske Fodbold

Bundholdet splittede SønderjyskE ad

SønderjyskE var chanceløs hjemme mod bundholdet Lyngby. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Med det fjerde nederlag i træk i superligaen er SønderjyskE godt i gang med at sætte en plads i mesterskabsslutspillet over styr. Hjemmeholdet blamerede sig selv og tabte 1-4 mod Lyngby.

JV I HADERSLEV: Hvis der havde været tilskuere til SønderjyskE-Lyngby, var hjemmeholdet med garanti blevet sendt hjem i seng med mishagsytringer.

I stedet kunne SønderjyskE-spillerne bebrejde sig selv, for indsatsen mandag aften var under al kritik.

SønderjyskE blev udspillet af et særdeles veloplagt Lyngby-hold, der formåede at spille flot fodbold på en elendig bane.

KAMPEN I TAL

SønderjyskE-Lyngby 1-4 (0-2)

Mål: 0-1 Magnus Warming (37.), 0-2 og 0-3 Jens Martin Gammelby (44. og 52.), 1-3 Anders K. Jacobsen (straffe, 82.), 1-4 Magnus Kaastrup (84.)

Advarsler

SønderjyskE: Bård Finne (23.), Phillip Schmiedl (45.)

Lyngby: Lasse Fosgaard (39.)

SE: Lawrence Thomas - Patrick Banggaard, Pierre Kanstrup, Phillip Schmiedl (59. Rilwan Hassan) - Jeppe Simonsen (78. Emil Frederiksen), Rasmus Vinderslev (78. Victor Mpindi), Bård Finne (69. Peter Christiansen), Mads Albæk, Marc Dal Hende - Anders K. Jacobsen, Haji Wright (59. Julius Eskesen)

Det var Lyngby, der pressede hjemmeholdet ned i eget felt fra kampens begyndelse. Lyngby er et godt spillende fodboldhold. Det har bare den svaghed, at det ikke er så dygtigt til at vinde kampe. I Haderslev vandt bundholdet noget så eftertrykkeligt.

Banen var elendig og ikke til at spille poleret fodbold på, men det lykkedes alligevel for gæsterne.

SønderjyskE syntes at tage konsekvensen og lægge an til duelspil.Tacklingerne sang gennem det kølige aftenmørke i Haderslevs projektørlys.

Phillip Schmiedl erstattede karantæneramte Stefan Gartenmann i et tremandsforsvar, og så var der en enkelt frivillig ændring i startopstillingen. Victor Mpindi var bænket, og i stedet spillede den offensivt indstillede Bård Finne. Nordmanden havde et frisk forsøg fra et par meter uden for feltet efter en håndfuld minutter. Finne gjorde det fint. Forsvarsspillet var derimod en fadæse uden Gartenmann.

Efter 20 minutter var nogle af de få tilstedeværende på stadion ved at bryde ud i jubel, da Anders K. Jacobsen fandt angrebsmakkeren Haji Wright, der var helt fri, driblede forbi Lyngby-målmand Thomas Mikkelsen, men som forsømte den målsøgende topscorer at sparke bolden i kassen. Og derefter kom flaget også op for offside.

Kort efter overlistede Finne Lyngby-målmand Mikkelsen med et frækt lob, men det ville have været noget frækkere, hvis forsøget var gået i nettet.

Mathias Hebo fik Lyngbys største chance efter 24 minutter, men sparkede forbi Lawrence Thomas' mål.

Der var ganske langt mellem de halvfarlige afslutninger. Jeppe Simonsen sled sig forbi en modspiller, og fra baglinjen fik han drejet bolden ind til Haji Wright, der fik taget et træk og vendt rundt, inden han hamrede bolden over mål. Alligevel var der meget mere kvalitet i denne aktion fra amerikaneren.

Annonce

Gavmildt forsvar

Efter 37 minutter kom Lyngby-scoringen. Mathias Hebo kunne upresset spille en bold ind i feltet, hvor Magnus Warming var løbet fri og sparkede bolden sikkert i nettet mellem benene på Thomas. Schmiedl stod et par meter bag ham og så på.

Det blev 0-2 inden pausen. Jens Martin Gammelby kom frem til Lasse Fosgaards flade indlæg mellem Patrick Banggaard og Jeppe Simonsen og fik skubbet bolden i mål. Målet blev tjekket på VAR. På tv-billederne så det ud som om, Fosgaard var offside, men målet fik lov at stå. Og SønderjyskE lå ned.

Fire afslutninger og ikke en eneste inden for målrammen. Det var ikke godt nok, hvad SønderjyskE-offensiven satte sammen. Og dertil var forsvaret usikkert.

Det nåede ikke at blive spændende efter pausen. Et sprudlende Lyngby-hold gennemførte et perfekt angreb med igen at sende bolden ind til Jens Martin Gammelby, der gjorde det til 3-0 og fejrede det med lidt springgymnastik.

- Vi skal lave flere, blev der råbt i klyngen af jublende Lyngby-folk.

Annonce

Aldrig spændende

Først var det dog Bård Finne, der var tæt på med en gold halvflugter, der tvang Thomas Mikkelsen til en stor redning.

Ellers var Lyngby tæt på både 4-0 og 5-0, inden Anders K. Jacobsen udnyttede et straffespark dømt for hånd på bolden. Det var angriberens syvende mål i de seneste ni kampe mod Lyngby.

Der nåede bare slet ikke at være tro på tingene, inden Magnus Kaastrup gjorde det til 4-1 i næste angreb.

SønderjyskE var reduceret til hunde i et spil kegler.

Lyngby spillede en flot kamp. SønderjyskE fremstod i samme forfatning som banen. Under al kritik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce