x
Annonce
Læserbrev

Bureaukraterne vandt nok også dette slag

Læserbrev: Nok de færreste kendte i forvejen til SIRI - Styrelse for International Rekruttering og Integration. Det har nok ændret sig efter den lidt voldsomme medieomtale i JydskeVestkysten. Ledelsen og personalet på kontoret i Aabenraa har i den grad fået verbale hug. Dels for at administrere reglerne forkert, dels ikke at have tysktalende personale. Forkert administration i forhold til en tidligere praksis fra Statsforvaltningen. Mellem linjerne var overskriften "ikke tyskvenlige, selv ikke over for dem med tilknytning til det danske mindretal, og modvillige bureaukrater".

Et par nuværende og tidligere ministre har været på banen med klogskab, antydninger om magtmisbrug og samrådsmøder på Christiansborg. Advokater, ejendomsmæglere og andre "eksperter" haglede ned på SIRI. Andre "eksperter" er kommet på banen og har bakket SIRI op og henvist til, at administrationen har været korrekt, men anden lovgivning nok er årsagen.

Almindelige dødelige må sidde tilbage med forundring. Nogle har sikkert, som jeg, draget den konklusion, at det allestedsværende og omsiggribende bureaukrati er blevet så bureaukratisk, at selv bureaukraterne ikke kan finde hoved og hale i bureaukratiet.

Jeg kender ikke meget til den aktuelle lovgivning, men i debatperioden faldt tankerne tilbage til for mange år siden, hvor tyskere erhvervede eller forsøgte at erhverve fast ejendom med henblik på at benytte som fritidshus. Naturligvis samtidig med have fast bopælsadresse i Tyskland. Da var det Justitsministreret som administrerede reglerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce