Annonce
Udland

Bus styrter 30 meter ned i kløft og dræber 13 turister i Laos

Manan Vatsyayana/Ritzau Scanpix
13 kinesiske turister er omkommet i en busulykke i Laos, mens adskillige andre er kvæstet, oplyser politiet.

Mindst 13 kinesiske turister er blevet dræbt, da en bus skred af vejen og faldt 30 meter ned i en kløft i Laos.

Det oplyser politiet i det sydøstasiatiske land natten til tirsdag dansk tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

Derudover er adskillige turister blevet kvæstet i forbindelse med ulykken. To personer er desuden meldt savnet, oplyser politiet.

Der befandt sig omkring 40 personer i bussen, alle kinesiske statsborgere, da bussen kørte galt.

- På nuværende tidspunkt er 13 lig blevet bjærget. To andre er savnet, siger Xaiyaphon Chitavong, der er talsmand for politiet.

Han oplyser, at ulykken formentligt skyldes, at bussens bremser svigtede.

I alt 31 personer modtager medicinsk behandling efter ulykken.

Det kinesiske statslige nyhedsbureau Xinhau oplyser, at der udover turisterne også befandt sig en kinesisk turguide og en chauffør fra Laos i bussen, da den forulykkede.

Ulykken er sket på en vej mellem hovedstaden i Laos, Vientiane, og den populære turistdestination Luang Prabang i den nordlige del af landet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Et kinesisk lægehold er blevet fløjet til Luang Prabang for at assistere med behandlingen af de tilskadekomne, skriver Xinhua.

Der sker jævnligt trafikulykker i Laos og nabolandene Thailand, Cambodia og Myanmar, da trafiksikkerheden i disse lande er lav.

I Laos er det sæson for monsunregn fra juni til oktober, og i denne periode øger den kraftige regn risikoen for ulykker.

Turismen i Laos er steget kraftigt de seneste år, viser data fra det statslige laotiske medie Vientiane Times.

Især turismen fra Kina er steget med 13 procent i årets første seks måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Annonce