Annonce
Erhverv

Business Esbjerg-formand: I år skal vi kunne afsløre åbning af et nyt datacenter

Flemming Enevoldsen blev på generalforsamlingen forleden genvalgt som bestyrelsesformand for Business Esbjerg. Foto: PR
2020 blev året, hvor etableringen af de undersøiske fiberoptiske kabler til USA, London, Dublin og Amsterdam blev en realitet. Så Esbjerg er nu officielt ét af de bedst forbundne digitale steder i Europa, og det betyder, at 2021 skal blive et år, hvor vi ser etablering af et eller flere datacenter-firmaer i Esbjerg, lød det fra formanden på Business Esbjergs generalforsamling.

Esbjerg: Det var som sædvanen tro både plusser og minusser i formandens beretning, da Business Esbjerg forleden afviklede sin årlige generalforsamling, men meget tyder på, at der allerede i år er positive nyheder på vej i forhold til Esbjerg Kommunes bestræbelser på at blive en såkaldt hub for datacenterindustrien i det nordlige Europa.

- Bulk Infrastructure som åbnede co-location datacenter i slutningen af 2019 har en ambition om at gøre Esbjerg-datacentret til et af deres vigtigste skandinaviske lokationer og knudepunkt for deres kunders datatrafik. Business Esbjerg understøtter Bulks ambitioner. Vi oplever fortsat en stor interesse for mulighederne i Esbjerg fra dataaktører – selvom Corona-året også på dette område har betydet ændringer og et mindre fokus fra dataoperatører på at etablere nye datacentre. 2021 skal meget gerne blive året, hvor vi ser etableringen af et internet exchange i Esbjerg og ligeledes kan offentliggøre den næste konkrete etablering af et co-location datacenter i Esbjerg, lød det fra bestyrelsesformand, Flemming Enevoldsen, der naturligvis også havde et par bemærkningen i forhold til corona:

I løbet af året

Business Esbjerg havde ved årsskiftet 907 medlemmer.

Business Esbjerg har gennemført 58 arrangementer med i alt 2.300 deltagere.

Business Esbjerg har været i kontakt med medlemmer og iværksættere over 1.500 gange i 2020.

Business Esbjerg har på trods af corona-situationen oplevet en stor iværksætterlyst i området, og der er fortsat succes med en månedlig iværksættercafé i samarbejde med områdets professionelle rådgivere (advokater, revisorer mm).

- I starten af april gennemførte Business Esbjerg en corona-undersøgelse blandt virksomhederne i Esbjerg og Fanø kommuner. Resultaterne viste at kommunernes erhvervsliv i høj grad var ramt på omsætning. Undersøgelsen blev gentaget i december måned, og selv om virksomhederne stadig er ramt på omsætningen, så er der sket en mærkbar forbedring siden foråret.

Annonce

Medicinen mangler

Enevoldsen noterede sig også, at der gerne må gøres mere i relation til den seneste branding-analyse om Esbjerg, som forleden blev offentliggjort med et nedslående resultat i forhold til ønsket om øget bosætning og bedre rekrutteringsmuligheder for det lokale erhvervsliv.

- Man kan vel sige, at ”diagnosen er stillet, men medicinen mangler”. I Business Esbjerg ser vi gerne, at indsatsen fremrykkes. For at gøre det nemmere for virksomhederne at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, er det vigtigt at bosætningen øges i fremtiden. På Fanø går det til gengæld godt – her stiger bosætningen, sagde formanden.

Annonce

Formanden genvalgt

Omkring lyspunkterne sagde Flemming Enevoldsen blandt andet:

- Esbjerg for alvor er ved at placere sig i centrum for den grønne omstilling, lød det fra Enevoldsen, der gav flere eksempler og også gav udtryk for store forventninger til iværksætterhus Riggen, som i år slår dørene op til en mere ambitiøs iværksætterindsats.

På generalforsamlingen var der genvalg til formanden og Marco MacArtney. Gitte Kirkegaard ønskede ikke genvalg. Til posten blev direktør i VL Staal, Anni Dressø, valgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Esvagts røde skibe vil sejle grønt

Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce