Annonce
Esbjerg

Business Esbjerg: Stor sejr at få jura-uddannelse til Esbjerg

Susanne Nordenbæk, direktør i Business Esbjerg, kalder det en stor sejr for området, at en jura-uddannelse til Esbjerg er med i S-regeringens uddannelses-udspil. Arkivfoto: Christer Holte
Hos både Business Esbjerg og Education Esbjerg er der stor glæde over regeringens forslag om at etablere en jura-uddannelse i Esbjerg, men begge institutioner håber, at det blot er første skridt i bestræbelserne på at få rettet op på en uddannelsesmæssig skævhed i Danmark.

Esbjerg Kommune: Drømmen om en jura-uddannelse i Esbjerg er nu tættere på end nogensinde før i kraft af regeringens uddannelsesudspil, der blev præsenteret på et pressemøde torsdag, og det er ikke for meget sagt og skrevet, at det vækker begejstring hos centrale, lokale aktører.


Hos Business Esbjerg jubler også direktør Susanne Nordenbæk:

Annonce

- I sin helhed skal der lyde stor ros til udspillet, og det er især en fantastisk nyhed, at der specifikt bliver foreslået en jurauddannelse i byen, som vi jo igennem flere år har arbejdet målrettet på at tiltrække. Vores undersøgelser har gentagne gange vist, at der er stort efterspørgsel på nyuddannede jurister i det syd- og sydvestjyske, hvor både advokatselskaber, private virksomheder samt politi, domstole og statslige styrelser efterspørger flere nyuddannede og juridiske kompetencer. Så det er en stor sejr for vores område, at det nu ser ud til at lykkes, lyder reaktionen fra Susanne Nordenbæk, som peger på, at områdets aktører har været dygtige til at stå sammen om opgaven med at belyse behovet:

- Vi har i fællesskab med blandt andre Education Esbjerg, erhvervslivet og offentlige arbejdsgivere gjort vores forarbejde meget grundigt og været i stand til at dokumentere et behov baseret på både virksomhedernes og styrelsernes behov samt de unges ønsker for konkrete uddannelser. Vi har her i området været gode til at skabe koblingen til erhvervslivet og offentlige arbejdsgivere, så vi er sikre på, at vi kan få afsat de nyuddannede, da vores undersøgelser har vist, at der indenfor en radius af 75 minutters kørsel fra Esbjerg som minimum er et samlet behov for 100 nyuddannede jurister hvert år, påpeger hun.


Flere milepæle

Leder af sekretariatet for uddannelses-satsningen Education Esbjerg, Erling Petersson, glæder sig naturligvis også:

- Yes, jura kommer til Esbjerg. Det skal vi glæde os over. Der er et veldokumenteret behov for jurister i området, det er en attraktiv uddannelse at søge for unge, og jura kan i Esbjerg bringes i tæt samspil med offentlige og private virksomheder. Med jura- og medicinstudiet har Esbjerg her på det seneste fået to markante og attraktive uddannelser, siger Erling Petersson, der dog også understreger, at det kun bør være de første to af flere milepæle:

- Uddannelser til bæredygtighed og den grønne omstilling, en kandidat i økonomi og it, softwareudvikling samt signaturuddannelser som psykologi og statskundskab er vigtige, hvis Esbjerg og Sydvestjylland for alvor skal bidrage til et Danmark i balance, og hvis Esbjerg skal udnytte muligheden for at blive et fyrtårn for et bæredygtigt Danmark, understreger han.

Styrelser sluger jurister

En medvirkende årsag til, at behovet for en vestjysk jurauddannelse er blevet endnu mere aktuel, er stigningen i antallet af statslige arbejdspladser i kommunen. Både Færdselsstyrelsen, Energistyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Toldstyrelsen og ikke mindst Skattestyrelsen har haft en stor medarbejderfremgang.

Derfor vil Esbjerg Kommune efter al sandsynlighed runde 1.000 statslige arbejdspladser i løbet af 2021, hvor også et nyt skattecenter med 100-150 medarbejdere ser dagens lys i Esbjerg, anslår Business Esbjerg.

Karin Bergen, personskattedirektør i Skattestyrelsen i Ribe, vurderer at have behov for mere end 20 nyuddannede jurister hvert år, hvorfor hun også hilser en vestjysk jurauddannelse velkommen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg For abonnenter

Skal dit barn vaccineres eller ej: Lokal forfatter vil klæde dig på til at træffe beslutningen

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Sønderborg

Blev det mørkt i stuen i aftes?- Strømsvigt slukkede lyset hos 16.000 husstande

Annonce