Annonce
Esbjerg

Business Esbjerg: Stor sejr at få jura-uddannelse til Esbjerg

Susanne Nordenbæk, direktør i Business Esbjerg, kalder det en stor sejr for området, at en jura-uddannelse til Esbjerg er med i S-regeringens uddannelses-udspil. Arkivfoto: Christer Holte
Hos både Business Esbjerg og Education Esbjerg er der stor glæde over regeringens forslag om at etablere en jura-uddannelse i Esbjerg, men begge institutioner håber, at det blot er første skridt i bestræbelserne på at få rettet op på en uddannelsesmæssig skævhed i Danmark.

Esbjerg Kommune: Drømmen om en jura-uddannelse i Esbjerg er nu tættere på end nogensinde før i kraft af regeringens uddannelsesudspil, der blev præsenteret på et pressemøde torsdag, og det er ikke for meget sagt og skrevet, at det vækker begejstring hos centrale, lokale aktører.


Hos Business Esbjerg jubler også direktør Susanne Nordenbæk:

Annonce

- I sin helhed skal der lyde stor ros til udspillet, og det er især en fantastisk nyhed, at der specifikt bliver foreslået en jurauddannelse i byen, som vi jo igennem flere år har arbejdet målrettet på at tiltrække. Vores undersøgelser har gentagne gange vist, at der er stort efterspørgsel på nyuddannede jurister i det syd- og sydvestjyske, hvor både advokatselskaber, private virksomheder samt politi, domstole og statslige styrelser efterspørger flere nyuddannede og juridiske kompetencer. Så det er en stor sejr for vores område, at det nu ser ud til at lykkes, lyder reaktionen fra Susanne Nordenbæk, som peger på, at områdets aktører har været dygtige til at stå sammen om opgaven med at belyse behovet:

- Vi har i fællesskab med blandt andre Education Esbjerg, erhvervslivet og offentlige arbejdsgivere gjort vores forarbejde meget grundigt og været i stand til at dokumentere et behov baseret på både virksomhedernes og styrelsernes behov samt de unges ønsker for konkrete uddannelser. Vi har her i området været gode til at skabe koblingen til erhvervslivet og offentlige arbejdsgivere, så vi er sikre på, at vi kan få afsat de nyuddannede, da vores undersøgelser har vist, at der indenfor en radius af 75 minutters kørsel fra Esbjerg som minimum er et samlet behov for 100 nyuddannede jurister hvert år, påpeger hun.


Flere milepæle

Leder af sekretariatet for uddannelses-satsningen Education Esbjerg, Erling Petersson, glæder sig naturligvis også:

- Yes, jura kommer til Esbjerg. Det skal vi glæde os over. Der er et veldokumenteret behov for jurister i området, det er en attraktiv uddannelse at søge for unge, og jura kan i Esbjerg bringes i tæt samspil med offentlige og private virksomheder. Med jura- og medicinstudiet har Esbjerg her på det seneste fået to markante og attraktive uddannelser, siger Erling Petersson, der dog også understreger, at det kun bør være de første to af flere milepæle:

- Uddannelser til bæredygtighed og den grønne omstilling, en kandidat i økonomi og it, softwareudvikling samt signaturuddannelser som psykologi og statskundskab er vigtige, hvis Esbjerg og Sydvestjylland for alvor skal bidrage til et Danmark i balance, og hvis Esbjerg skal udnytte muligheden for at blive et fyrtårn for et bæredygtigt Danmark, understreger han.

Styrelser sluger jurister

En medvirkende årsag til, at behovet for en vestjysk jurauddannelse er blevet endnu mere aktuel, er stigningen i antallet af statslige arbejdspladser i kommunen. Både Færdselsstyrelsen, Energistyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Toldstyrelsen og ikke mindst Skattestyrelsen har haft en stor medarbejderfremgang.

Derfor vil Esbjerg Kommune efter al sandsynlighed runde 1.000 statslige arbejdspladser i løbet af 2021, hvor også et nyt skattecenter med 100-150 medarbejdere ser dagens lys i Esbjerg, anslår Business Esbjerg.

Karin Bergen, personskattedirektør i Skattestyrelsen i Ribe, vurderer at have behov for mere end 20 nyuddannede jurister hvert år, hvorfor hun også hilser en vestjysk jurauddannelse velkommen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Annonce