Annonce
Kolding

Business Kolding mister tilskudskroner

Her i centralforvaltningen i Bredgade bliver der mere tomt på kontorerne fra næste år. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Færre ansatte i centralforvaltningen og færre penge til politikerrejser og repræsentation er blandt økonomiudvalgets spareinitiativer fra næste år.
Annonce

Kolding: Business Kolding skal sige farvel til et par medarbejdere eller tre, og i Kolding Kommunes centralforvaltning bliver der yderligere 10-14 færre kolleger i løbet af de næste tre år.

På den måde vil politikerne i økonomiudvalget næste år spare en million kroner på kommunens bidrag til Business Kolding, og i centralforvaltningen skrumper lønbudgettet med yderligere 3,7 millioner kroner i 2020 stigende til 6,2 millioner kroner i 2023.

Spareinitiativerne er to af økonomiudvalgets i alt 13 bidrag til at nå i mål med de store besparelser, som Venstre, DF, S og R har udstukket i deres budgetaftale for 2020. Tilsammen er økonomiudvalget pålagt at finde besparelser for 11,2 mio. kr. i 2020 stigende til 24 mio. kr. i 2023, og det har udvalget nu gjort.

- Vi har jo allerede taget et stort hug på det administrative område, og nu tager vi et mere, konstaterer borgmester Jørn Pedersen (V) med henvisning til, at der i budgetaftalen ligger yderligere besparelser for 10 millioner kroner på administration og ledelse.

Business Kolding vil efter besparelsen stadig få knap 12 mio. kr. af Kolding Kommune.

- Og selvom det er en hård én for Business Kolding, at vi tager en milllion kroner næste år og fra 2021 1,5 mio. kr., så er jeg ikke bekymret for, at vi fortsat vil have et højt niveau af erhvervsservice, og det skal vi også have i en kommune med 52.000 arbejdspladser, siger borgmesteren.

Budgetaftalen

  • V, S, DF og R har indgået en budgetaftale, som betyder store blokbesparelser på kommunens serviceudgifter fra 2020.
  • Aftalen indebærer, at alle udvalg skal spare 2 procent på serviceudgifterne svarende til i alt 80 mio. kr. i 2020. Fra 2021 skal der spares 2,5 procent. Dertil skal der effektiviseres med årlige 0,5 procent fra og med 2021.
  • Dermed er der skåret i alt 160 mio. kr. af kommunens serviceudgifter fra 2023.
  • Desuden skal der spares 10 mio. kr. på ledelse og administration, og derudover mangler primært skoleområdet og socialområdet at udmønte/indhente tidligere besluttede besparelser/underskud.
  • Kommunens samlede serviceudgifter er ca. 4 mia. kr.
  • Budgettet vedtages endelig 31. oktober.
Annonce

Møder og rejser

Økonomiudvalgets øvrige besparelser rammer ikke rigtig nogen, fordi der langt henad vejen er tale om budgetsatte penge, som alligevel ikke er blevet brugt til bl.a. designaktiviteter, it og budgetreserver til eventuelle sanktioner for at overskride serviceudgifterne.

Desuden skal et nyt udbud af vagtordningen i de administrative bygninger i Bredgade og bl.a. biblioteket bidrage med et par hundrede tusinde, og så skal politikernes budget til møder, rejser og repræsentation ned med 300.000 kroner fra næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce