Annonce
Varde

Business Region Esbjerg skærer ned - turismen får flere penge

Finn Erik Kristiansen er direktør for ProVarde, der er en del af Business Region Esbjerg. Da Business Region Esbjerg blev oprettet, fik Finn Erik Kristiansen det overordnede ansvar for turisme. Nu skal Business Region Esbjerg slet ikke beskæftige sig med turisme, og også andre opgaver er forsvundet med en statslig reform af erhvervsfremmeindsatsen. Arkivfoto: John Randeris
Annonce

Varde Kommune: Der bliver flyttet lidt rundt på pengene til Varde Kommunes erhvervs- og turismeindsats.

Der har været stort fokus på at få et tættere samarbejde med Esbjerg, og det endte ud i skabelsen af Business Region Esbjerg. Men nu forsvinder to tredjedele af kontingentet til Business Region Esbjerg, for mange af opgaverne er forsvundet til det nye erhvervshus i Vojens og, for turismens vedkommende, til Destination Vesterhavet. Det svarer til cirka en halv million kroner.

228.110 kroner fra det kontingent er der brug for til det nye Destination Vesterhavet, for Ringkøbing-Skjern Kommune har tidligere brugt flere penge på sin turismeindsats end Varde Kommune. Nu skal der være en ligelig fordeling af udgifter i det nye selskab.

Tilbage er 270.000 kroner, som økonomiudvalget vil give til ProVarde. De får dem dog ikke uden videre. Borgmester Erik Buhl (V) forklarer, at det skal skrives ind i en kommende resultatkontrakt, hvad ProVarde skal levere for de penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce