Annonce
Sønderborg

Busselskab har givet skole-chauffør skriftlig advarsel for 'dum udtalelse'

Chaufførens opførsel overfor børn i en skoletaxa fra Huholt Skole har fået konsekvenser for chaufføren. Arkivfoto
Dybbøl Turist har haft fat i den chauffør, som kører skoletaxa fra Huholt Skole. Selskabet lover, at opførslen ikke vil gentage sig.

Sønderborg: Sagen om mobning og kommentarer fra en chauffør i en skoletaxa fra Huholt Skole har fået konsekvenser for chaufføren.

- Det er ikke en tone, vi vil have mellem børn og vores chauffører. Vi har taget fat i ham, for det vil vi ikke finde os i, siger Peter Missfeld, der er ejer af Dybbøl Turist, hvor chaufføren er ansat.

På en videooptagelse, som et barn i skoletaxaen lavede hemmeligt, siger chaufføren "skal du hjem og lave små børn" og "skal du så hjem og lave store børn", hvilket flere forældre er stærkt fortørnet over.

- Børnene har en meget hård tone overfor hinanden, men derfor er det selvfølgelig ikke i orden, at komme med sådan en dum udtalelse, siger Peter Missfeld, som var ude på skolen dagen efter episoden i taxaen.

Han oplyser, at chaufføren stadig kører, men han har fået at vide, at det ikke skal ske igen. Ud over en mundtlig opsang har chaufføren fået sig en skriftlig advarsel.

Annonce

Blæst tingene op

Forælder Pernille Solak har politianmeldt chaufføren for overgreb og krænkelser. Politiet er gået i gang med at se nærmere på sagen og bedt om videooptagelsen med udtalelserne på.

- Jeg synes, det er at blæse tingene op. Sagen var jo afslutte dagen efter. Jeg har heller ikke hørt om nogen politianmeldelse, siger Peter Missfeld.

Han oplyser, at chaufføren har været ansat i Dybbøl Turist omkring 10 år, samt er vant til at køre med specialbørn. Han har deltaget i særlige informationsmøder for chauffører arrangeret af Kløver-Skolen, hvorunder Huholt Skole hører.

- Vi gør meget ud af de møder, så chaufførerne lærer, hvad det er for nogle slags børn, de kører med, siger Peter Missfeld, som næsten aldrig før har oplevet lignende sager i sine mange år i branchen.

Det er Als Bustrafik, der overordnet står for taxakørslen ved Huholt Skole. Den hyrer forskellige vognmænd ind til opgaven blandt andet altså Dybbøl Turist.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce