x
Annonce
Sønderborg

Busselskab har givet skole-chauffør skriftlig advarsel for 'dum udtalelse'

Chaufførens opførsel overfor børn i en skoletaxa fra Huholt Skole har fået konsekvenser for chaufføren. Arkivfoto
Dybbøl Turist har haft fat i den chauffør, som kører skoletaxa fra Huholt Skole. Selskabet lover, at opførslen ikke vil gentage sig.

Sønderborg: Sagen om mobning og kommentarer fra en chauffør i en skoletaxa fra Huholt Skole har fået konsekvenser for chaufføren.

- Det er ikke en tone, vi vil have mellem børn og vores chauffører. Vi har taget fat i ham, for det vil vi ikke finde os i, siger Peter Missfeld, der er ejer af Dybbøl Turist, hvor chaufføren er ansat.

På en videooptagelse, som et barn i skoletaxaen lavede hemmeligt, siger chaufføren "skal du hjem og lave små børn" og "skal du så hjem og lave store børn", hvilket flere forældre er stærkt fortørnet over.

- Børnene har en meget hård tone overfor hinanden, men derfor er det selvfølgelig ikke i orden, at komme med sådan en dum udtalelse, siger Peter Missfeld, som var ude på skolen dagen efter episoden i taxaen.

Han oplyser, at chaufføren stadig kører, men han har fået at vide, at det ikke skal ske igen. Ud over en mundtlig opsang har chaufføren fået sig en skriftlig advarsel.

Annonce

Blæst tingene op

Forælder Pernille Solak har politianmeldt chaufføren for overgreb og krænkelser. Politiet er gået i gang med at se nærmere på sagen og bedt om videooptagelsen med udtalelserne på.

- Jeg synes, det er at blæse tingene op. Sagen var jo afslutte dagen efter. Jeg har heller ikke hørt om nogen politianmeldelse, siger Peter Missfeld.

Han oplyser, at chaufføren har været ansat i Dybbøl Turist omkring 10 år, samt er vant til at køre med specialbørn. Han har deltaget i særlige informationsmøder for chauffører arrangeret af Kløver-Skolen, hvorunder Huholt Skole hører.

- Vi gør meget ud af de møder, så chaufførerne lærer, hvad det er for nogle slags børn, de kører med, siger Peter Missfeld, som næsten aldrig før har oplevet lignende sager i sine mange år i branchen.

Det er Als Bustrafik, der overordnet står for taxakørslen ved Huholt Skole. Den hyrer forskellige vognmænd ind til opgaven blandt andet altså Dybbøl Turist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce