Annonce
Haderslev

Busser kører i byrådet

Den nu forhenværende udeservering ved Fratelli satte på ny gang i debatten om trafikken i Nørregade. I december bad byrådet udvalget for plan og miljø beslutte en ensretning af bustrafikken. Udvalget besluttede, at det ikke giver mening nu. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Annonce

HADERSLEV: Byrådet skal tage stilling til ensretning af bustrafikken i Nørregade, når det mødes virtuelt den 26. januar.

Spørgsmålet er blevet aktuelt, efter at byrådet i december besluttede, at udvalget for plan og miljø skulle beslutte, om bussernes kørsel skal ensrettes mod syd eller mod nord. Det skulle i så fald ske med virkning fra køreplansskiftet til sommer. Beslutningen udløste kritik for hastværk fra blandt andre Enhedslistens medlem af udvalget Svend Brandt, og Sydtrafik opfordrede kommunen til først at sætte ændringer i værk fra 2022. En ensretning mod nord kunne slet ikke lade sig gennemføre i 2022, gjorde trafikselskabet opmærksom på.

Udvalget endte med ikke at ville foretage ændringer foreløbig. Ambitionen er, at de store busser med tiden skal helt ud ad bymidten til fordel for en minibus med lav indstigningshøjde og plads til 10-15 passagerer, som med faste intervaller skal køre rundt i bymidten.

Udvalget ønsker også, at der gennemføres en undersøgelse af hele bussystemet.

En ensretning af den kollektive trafik vil ikke i sig selv betyde noget for bredden af kørebanen i Nørregade. Det vil kræve, at den øvrige biltrafik også ensrettes, så kun gående og cyklister kan bevæge sig mod køreretningen.

Debatten om trafikken i Nørregade fik fornyet næring i forbindelse med restaurant Fratellis udeservering. Det var en forsøgsordning, som ikke kunne fortsætte, da politiet modsatte sig. Udeserveringen betød, at fodgængere herunder kørestolsbrugere bevægede sig ud på kørebanen for at komme forbi restauranten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce