Annonce
Udland

Busser med muslimske vælgere beskudt i Sri Lanka

Dinuka Liyanawatte/Reuters
Få timer før lørdagens præsidentvalg i Sri Lanka begynder, er en konvoj af busser blevet angrebet.
Annonce

En konvoj bestående af over 100 busser med vælgere fra Sri Lankas muslimske mindretal er lørdag blevet angrebet af bevæbnede personer, som skød mod busserne.

Umiddelbart er der ingen meldinger om tilskadekomne i angrebet, der fandt sted i den nordvestlige del af Sri Lanka. Angrebet skete, få timer før lørdagens præsidentvalg i landet gik i gang.

De bevæbnede personer havde afbrændt dæk og oprettet blokader på vejen inden angrebet. Det oplyser politiet i byen Tantirimale, der ligger 240 kilometer nord for hovedstaden Colombo.

- De åbnede ild og kastede også med sten. Mindst to busser blev ramt, men vi har ingen meldinger om tilskadekomne, oplyser politiet.

Muslimer fra kystbyen Puttalam var ifølge politiet på vej til nabodistriktet Mannar, hvor de er registreret som vælgere.

Politiet sendte forstærkninger til området. Vejblokaderne blev fjernet, og konvojen af busser blev eskorteret af politiet, så passagererne i sikkerhed nåede frem og kunne afgive deres stemmer.

Op til valget har der været spændinger mellem Sri Lankas politi og militær i den nordlige halvø Jaffna, som domineres af tamiler.

Politiet har beskyldt militæret for ulovligt at oprette vejblokader, som kunne afskrække indbyggere fra at begive sig til stemmelokalerne lørdag. Militæret har siden afviklet vejblokaderne.

Kilder i politiet siger, at lokale militære ledere er blevet advaret om, at forsøg på at forstyrre valghandlingen vil blive indberettet til domstole, og de ansvarlige vil blive retsforfulgt.

Sri Lankas tamilske og muslimske mindretal ventes at blive afgørende for, hvem der vinder valget.

Omkring 70 procent af Sri Lankas befolkning på cirka 22 millioner er buddhister, mens muslimer udgør knap ti procent. Hovedparten af tamilerne er hinduister, som udgør knap 13 procent.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce