Annonce
Varde

Busserne skal være grønnere i fremtiden – måske

Vejen mod en mere klimavenlig verden indbefatter også grønne busser. Varde Kommune ser lige nu på forskellige muligheder og ønsker samtidig at forlænge de nuværende kontrakter med to år. Derved er det formentligt muligt at gå sammen med flere kommuner i en større budrunde. Arkivfoto: John Randeris
Plan og teknik vil forlænge de nuværende buskontrakter med to år. Udvalget Satser på at komme med i budrunde med andre kommuner og gerne om grønne busser.
Annonce

Varde Kommune: Vi skal udlede 70 procent mindre CO2 og andre klimagasser, end vi gjorde i 1990. Det har et massivt flertal i Folketinget besluttet. Kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige er ikke med i klimaaftalen, som det nuværende årti vil forandre vores dagligdag.

Også i Varde Kommune, hvor blandt andre udvalget for plan og teknik skal vise vejen. Udvalget har derfor kigget på de nuværende buskontrakter for i alt 16 ruter. Kontrakterne skulle udbydes på ny. Men udvalget vil forlænge kontrakterne med to år.

- Det, der er udfordringen lige nu, er, at vi er rimelige alene. Hvis vi kan trække den lidt, så er der mulighed for, at vi kan komme med i en større budrunde med andre kommuner, siger Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik.

Annonce

Brintbusser?

Ved at gå sammen med andre kommuner er chancen for at få indført klimavenlig, kollektiv transport langt større. For den nye og klimavenlige teknologi er dyrere, hvorfor mængde ikke helt uvæsentligt.

- Jo flere vi er sammen, jo billigere, siger Preben Friis-Hauge.

Udvalget kigger lige nu på tre muligheder for en grøn bussektor. El, biogas eller brint. Preben Friis-Hauge påpeger, at mange byer med fordel kan bruge el-busser. Men i en kommune som Varde Kommune, som rent geografisk er landets femtestørste, så vil el-busserne måske komme til kort.

- Personligt ser jeg helst brintbusser. Men de er fire gange så dyre. Økonomien skal også hænge sammen, siger Preben Friis-Hauge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce