Annonce
Billund

Bustur til Tørring vil fremover kræve skift i Give

Justeringer i Sydtrafiks busplaner betyder, at det fra sommer vil kræve et bus-skifte i Give, hvis man skal med bussen fra Billund til Tørring. Arkivfoto: Alex Hermann.
Sydtrafik justerer i køreplanerne, og det betyder, at der fra sommer ikke længere er nogen direkte rute fra Billund til Tørring.
Annonce

Billund: Personer, der fremover skal med bussen fra Billund til Tørring, må finde sig i, at det bliver nødvendigt at skifte til en anden bus i Give.

Region Syddanmark har omstruktureret en række ruter, og det får blandt andet betydning for rute 119, der i dag kører mellem Billund og Tørring via Give, men som fremover bliver splittet op i to ruter.


Denne gang går vi ind og forenkler ruteforløb på nogle ruter, mens andre fremover skal kategoriseres som uddannelsesrute.

Lotte Stensberg, Sydtrafik


Når den nye køreplan til sommer træder i kraft, vil rute 119 køre mellem Billund og Give, mens en nyoprettet rute 117 vil køre mellem Give og Tørring. En tur til Tørring vil derfor kræve, at man hopper over i en anden bus. Til gengæld vil den nye køreplan blive lagt, så ankomsten til Give bliver tilpasset togtiderne.

Annonce

Ruter nedlagt

Kommuner og uddannelsesinstitutioner har haft mulighed for at komme med kommentarer, inden Sydtrafik har strikket den endelige køreplan sammen. En plan, hvor visse ruter, der kun har meget få passagerer, bliver nedlagt.

- Vi begyndte optimeringen af Region Syddanmarks ruter tilbage i 2020, hvor vi nedlagde en række afgange, hvor der i gennemsnit var færre end to personer med pr. tur. Disse afgange er ikke bæredygtige i hverken økonomisk eller miljømæssig forstand, fortæller Lotte Stensberg, der er afdelingsleder for Plan, Udvikling og HR hos Sydtrafik, ifølge en pressermeddelelse.

- Denne gang går vi ind og forenkler ruteforløb på nogle ruter, mens andre fremover skal kategoriseres som uddannelsesrute, supplerer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Annonce