Annonce
Sønderborg

Butikker om genåbningsdag: Vi har været savnet

Stefan Sönnichsen var nervøs for, om det ville vælte ind med kunder, som skulle bytte julegaver, da han kunne åbne sin ure- og smykkebutik igen efter flere måneder med nedlukning. Foto: Claus Thorsted
I flere butikker havde de frygtet, at de fleste kunder ville komme og bytte julegaver.

Nordborg: Ude foran Tøjeksperten i Nordborg var der kø for at komme ind, da butikken kort efter sin åbning nåede det maksimale antal kunder, som den måtte lukke ind ifølge corona-restriktionerne.

- Trods ventetid er der ingen sure miner. Tværtimod er der stemning som til en familiefest, hvor alle er glade for at se dem, der ikke så ofte kommer på besøg. Vi kan virkelig mærke, at der er opbakning til at handle lokalt, fortæller butiksindehaver Jørgen Bundgaard

Kunderne kom både efter det gode tilbud og for at bytte julegaver.

Samme billede viste sig foran Bog & Idé i Sønderborg. Her kunne personalet mærke, at butikken havde været savnet i de måneder, den har været lukket, fortæller Tine Gefke fra bogbutikken.

Tine Gefke fra Bog & Idé var glad for at være tilbage i butikken efter en frustrerende tid som hjemsendt.  Foto: Katrine Stampe

- Det har været overvældende at se, hvor stor en opbakning der har været til os. Der er ikke kun blevet byttet gaver, men også lagt penge i butikken, siger hun.

Travlheden gjorde hende glad. Hun og kollegaerne havde under nedlukningen været bekymret for, om kunderne ville komme tilbage, eller om de var blevet vænnet til at købe bøger på nettet og i de butikker, der ikke har været lukket.

- Vi er blevet bekræftet i, at mange har ventet på, at vi skulle åbne. Der har også været stor forståelse for, at vi ikke har alle nyheder på hylderne endnu, men først om et par dage. Stemningen har virkelig været god. Målt på de første timer har vores bekymring været ubegrundet, siger Tine Gefke.


Antallet af byttede gaver kan tælles på en hånd

Stefan Sönnichsen, indehaver af Sönnichsen Ure og Smykker i Gråsten


Annonce

Frygtede byt af julegaver

Hos Sönnichsen Ure og Smykker i Gråsten havde indehaveren, Stefan Sönnichsen, frygtet, at genåbningen ville betyde, at en masse julegaver kom retur. Det skete heldigvis ikke, lyder det fra ham.

- Vi har skiftet en del batterier i ure og haft reparationer, men også salg. Antallet af byttede gaver kan tælles på en hånd. Det er en stor lettelse, siger han.

Tilbage i Sønderborg ville kædebutikken Only også være en del af genåbningen. Butikken holder normalt til i Borgen, der ikke måtte åbne. Derfor har Only lavet en pop up-shop i Perlegade.

-Åbningen skulle først have været tirsdag, men vi var klar, og det var kunderne også. Der kom rigtig mange i løbet af de første 20 minutter, siger butikschef Camilla Petersen.

Alle butikkerne berettede om, at kunderne har været gode til at spritte af, huske mundbind, holde afstand og tage hensyn til hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Stil dine spørgsmål til integrationsministeren: Direkte læsermøde med Mattias Tesfaye på jv.dk

Annonce