Annonce
Esbjerg

Butikker på bedding: Strandby lander fire nye lejere

Snart flytter Kirkens Korshær ind i 4Sounds tidligere lokaler på Strandbysvinget. Foto: PR
Strandbygade har gennem længere tid været præget af tomme butiks- og erhvervslokaler, men nu kommer der igen liv i gaden. Fire nye lejere har meldt deres ankomst.

Esbjerg: Efter flere måneder med gabende tomme butikslokaler på stribe, kommer der snart nyt liv til Strandby-området. Fire nye lejere har indenfor kort tid meldt deres ankomst.

Det betyder, at Strandbygade og Strandbysvinget indenfor nærmeste fremtid kan byde velkommen til blandt andet en outletbutik med tøj, en genbrugsbutik og en bedemandsforretning.

- Vi har netop lejet tre butikslejemål ud i Strandbygade – og ét i sidegaden Strandbysvinget. Det er sket på kort tid, og det er sket i et marked, som ellers har været svært. Der er mange ledige butikslejemål, men det er ikke elendighed det hele. De tomme lokaler betyder lavere husleje, og det skaber plads til nye butikstyper, siger erhvervsmægler og indehaver fra Nordicals Esbjerg, Kim Damsgaard.

Den første lejer er Kirkens Korshær, der har planer om at åbne en genbrugsbutik i et 596 kvadratmeter stort lokale ved Strandbysvinget 1. Lokalet har stået tomt, siden musikkæden 4Sound gik konkurs i efteråret.

I Strandbygade nummer 46 er der hele to nye lejere på vej. Her åbner bedemandsforretningen HB Begravelse i et lokale på 93 kvadratmeter, mens der i det 200 kvadratmeter store butikslokale ved siden af åbner en tøj-outlet.

Den sidste udlejer er endnu hemmelig, men får adresse i Strandbygade 33, hvor den tyske køkkenkæde Rot Punkt tidligere har haft hjemme, inden den flyttede til Gjesing. Det 336 kvadratmeter store lokale på hjørnegrunden ud mod Finlandsgade har derfor stået tomt siden september, men ikke meget længere.

Annonce
Der er mange ledige butikslejemål, men det er ikke elendighed det hele. De tomme lokaler betyder lavere husleje, og det skaber plads til nye butikstyper

Kim Damsgaard, erhvervsmægler og indehaver fra Nordicals Esbjerg

Helhedsindtrykket tæller

Butikker i et givent område er dybt afhængige af hinanden for at kunne bevare en tilstrømning af kunder, som kan lade sig friste af tilbud og vinduesudstillinger, forklarer Kim Damsgaard. Derfor er det positivt for de handlende i området, at fire nye lejere finder vej til Strandbygade.

- Det er godt nyt for den del af byen, at der kommer to butikker og et outlet, for det kommer til at generere noget trafik. Vi bilder os dog ikke ind, at bedemandens kunder er mange – eller i humør til impulskøb. Men det betyder meget for helhedsindtrykket i området, at du som kunde ikke bliver mødt af tomme lokaler, siger Kim Damsgaard.

Lejeprisen og omsætningspresset er mindre på B-beliggenhederne i forhold til strøgplaceringerne, og det får, ifølge mægleren, mange lidt skæve eller eksperimenterende butikker til at søge hertil.

- Faktisk er det, ironisk nok, næsten sværere at udleje på ”de attraktive” beliggenheder i dag, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce