Annonce
Aabenraa

Butikker vil gerne tvinges til at lukke: - Hvorfor skal en tøjbutik have åbent?

Halvdelen af butikkerne på gågaden holder lukket lige nu, men flere overvejer at åbne igen efter, at myndighedernes restriktioner er blevet forlænget til efter påske. Arkivfoto: Claus Thorsted
Halvdelen af butikkerne på gågaden har lukket lige nu. Flere overvejer at åbne igen efter forlængelsen af restriktionerne til efter påske, men butiksejerne ville hellere tvinges til at lukke, da de synes, det er en svær situation.

Aabenraa: Mange butiksejere i Aabenraa bryder deres hjerne lige nu med spørgsmålet, om de skal åbne deres butikker igen efter, at myndighederne har forlænget restriktionerne til efter påske.

Onsdag formiddag, da JydskeVestkysten gik gennem gågaden, havde halvdelen af butikkerne på gågaden lukket. To af dem havde den samme dag valgt at åbne deres butik igen, og et opkald til nogle af deres kolleger viser, at de overvejer at gøre det samme.

- Jeg er faktisk lige nu ved at finde ud af, om jeg kan åbne butikken igen. Det vil jeg jo gerne, for jeg savner mit arbejde og specielt kunderne, men jeg synes, det er svært at finde ud af reglerne for kompensation for løn til mine medarbejdere, siger Louise Baun Quist fra Ramsherred 18.

Længere oppe af gågaden har Hanne Bucka Mattesen i New York det også svært med at finde ud af, hvad hun skal gøre. Hun lukkede sin butik fredag den 20. marts, fordi hun ikke ville risikere at smitte eller blive smittet af kunderne, men nu forventer hun at åbne igen på mandag den 30. marts.

- Jeg har lidt svært ved at stå her, fordi jeg synes, det er dobbeltmoralsk. Oppe i mit hoved har jeg svært ved selv at være i det, fordi det er så speciel en situation. Vi ved ikke, hvad vi skal og ikke skal og får bare at vide, at det er vores egen beslutning. Det er så svært at kringle, siger hun.

Annonce

Nemmere med ens regler for alle

Hanne Bucka Mattesen ville hellere have, at myndighederne valgte at lukke butikkerne ligesom de har gjort med caféer og restauranter og storcentre.

- Jeg kan ikke se, hvorfor en tøjbutik skal være åben. Men som jeg siger, det er en svær situation, siger hun.

Ønsket om, at myndighederne ville gribe ind, er et ønske, som flere af hendes kolleger på gågaden deler. Blandt andet tøjbutikken Mojn, som var én af de to butikker, der valgte at åbne igen onsdag efter et par dages lukning.

- Det var nemmere, hvis der var ens regler for alle, for det er svært at gennemskue, hvad der er rigtigt og forkert. Vi sidder lidt mellem to stole. Vi har taget alle forholdsregler og følger myndighedernes retningslinjer, men det er svært at navigere i, siger Mette Becker fra Mojn.

Også Jørgen Cornett, som ejer Cornett Sko, vil gerne have en klar udmelding fra myndighederne.

- De ser skævt til, at vi holder åbent, for de vil gerne have, at vi lukker, så giv en reel udmelding i stedet for, at vi selv skal vælge. siger Jørgen Cornett, som også lige nu overvejer at åbne igen.

Den eneste af de seks butikker, som JydskeVestkysten var i kontakt med, som ikke overvejer at åbne igen, er livsstilsbutikken Capau.

- Myndighederne anbefaler, at folk skal blive hjemme, og vi vil ikke risikere at smitte nogen. Vi har også mulighed for at levere, og det bruger kunderne. Men vi tager en dag af gangen og følger udviklingen, siger Søren Paulsen fra Capau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Kolding

Eleverne skulle have noget at stå op til: Skole gennemførte fuld skoledag i en måned under nedlukningen

Annonce