Annonce
Aabenraa

Butikkerne om ændrede p-regler: - Det er hammervigtigt for os

Julehjertebyen i Aabenraa plejer at trække masser af mennesker til i juledagene. Nu kan de nå lidt mere uden at skulle bekymre sig om parkering. Arkivfoto: Timo Battefeld
Dorthe Hilbig fra byens handelstandsforening er tilfreds med politikernes beslutning.

Aabenraa: De udvidede parkeringstider vil være godt for byens handelsliv.

Sådan lyder det fra Dorthe Hilbig, event manager i byens handelstandsforening, Shop i City Aabenraa.

- Det gør det nemmere for os at lokke kunderne til butikkerne. Lige nu er der nogle steder, hvor der kun er to timer, og der kan man jo ikke nå både i butikker og så bagefter i café. Det handler om at trække kunder til byen og give dem en god oplevelse, så det ikke bliver en halvstresset omgang, siger hun.

Politikerne valgte at se bort fra forvaltningens anbefaling om at vente med at udvide tiderne til eksempelvis februar for at undgå hektiske parkeringsforhold i den travle juletid. Det er Dorthe Hilbig glad for.

- Det er jo os, der står med det i hverdagen. Og vi skal nok fra butikkernes side være med til at gøre en indsats og vejlede om de forskellige parkeringspladser, så det ikke bliver så slemt. For det er hammervigtigt for os, at det sker inden julehandlen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce